Солідарність і взаємодопомога – родові ознаки українства

Солідарність і взаємодопомога – родові ознаки українства

Минулого тижня Романів і загалом вся Романівська громада відзначилися важливою подією, яка мала загальноукраїнський масштаб і відчутний суспільний резонанс. 

Нова громадянська ініціатива «Одна країна: від громади – до громади» знайшла потужний відгук серед жителів Романівської селищної ради. Упродовж тижня було зібрано близькл тридцяти тонн овочів (картопля, цибуля, буряки, морква), багато теплих речей, солодощів, консервації. У запасі Романівської селищної ради знайшлися мінеральна вода та макарони, які також потрапили до складу майже двадцятитонного подарунку, завантаженого 30 вересня у Романові. А вже наступного дня автомобіль із продуктами від Романівської громади прибув на Харківщину. Нещодавно визволена з-під рашистської окупації Куп’янська громада приймала вантажівку із допомогою від Житомирщини. У Куп’янську відтепер добре знатимуть Романів і доброзичливих романівчан. Жителі міста, які пережили чотиримісячну окупацію, сьогодні опинилися у страшних умовах. Ситуація на щойно визволених територіях досі залишається складною. Зрозуміло, жодних сільськогосподарських запасів жителі більшості районів Харківщини цьогоріч зробити не змогли. Отож усі надії та сподівання – на допомогу від держави, а ще більше – на солідарну підтримку жителів центральних і західних регіонів України, яким доля подарувала можливість обминути жахи боїв із ворожими військами. Слід зауважити, що романівчани виявилися у числі перших громад Житомирщини, які відгукнулися на біду жителів Харківщини.

Так сталося, що житомирянин, один із бійців Першої окремої бригади спецпризначення ЗСУ імені Івана Богуна, яка визволяла Куп’янськ від російських загарбників, звернувся до своїх друзів із Романова із проханням допомогти людям, які опинилися у скрутній ситуації із продовольством, теплими речами у щойно визволених регіонах України. Ось так ініціатива воїна одразу знайшла потужний відгук серед жителів Романівської селищної ради. Досить швидко, лише за тиждень, було зібрано десятки тонн овочів, сотні банок консервації, також сотні пакунків та ящиків із солодощами. Звісно, на схід у вщент завантаженій фурі поїхали і теплі речі для людей, для яких одяг сьогодні конче потрібний. За словами секретаря Романівської селищної ради Юрія Чумаченка, у Романові готові спорядити чергову вантажівку із продовольством і теплим одягом для жителів щойно визволених з-під ворожої окупації районів Харківщини чи Луганщини. Лише чекають на черговий сигнал від бійців-визволителів, і на схід готова відправлятися чергова вантажівка із продовольчою допомогою. Слід зазначити, що разом із романівчанами до Харківщини (також – у Куп’янськ) відправили продовольчі  подарунки і жителі Вільшанської громади, які спорядили свою десятитонну вантажівку із овочами та консервацією. Взаємодопомога і солідарність, як родові ознаки українства, сьогодні ще раз отримали свою життєздатність і підтвердили багатьом зрозумілий і дуже переконливий рецепт нашої могутності і незламності перед ворогом.

Відео дня

Віктор Першко

Коментарі

keyboard_arrow_up