Звернення депутатів – тривожний дзвінок для керманичів України

Звернення депутатів – тривожний дзвінок для керманичів України

Минула сесія Житомирської обласної ради, яка проходила 27 травня 2021 року, ухвалила насправді багато питань як щоденного, так і стратегічного порядку життя Житомирської області.

Особливе місце у ході роботи сесії займали звернення депутатів обласної ради до найвищих органів законодавчої і виконавчої влади в Україні. Таких звернень до Президента України, до Верховної Ради України, а також до Кабміну України, до голови Фонду держмайна України під час сесії 27 травня виявилося аж 18. Серед них чи не найбільшого резонансу мало звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента та Верховної Ради щодо недопущення знищення системи адресної доставки пенсій та соціальних виплат сільським пенсіонерам. Відомо, що 1 вересня 2021 року має вступити у дію сумнозвісна Постанова Уряду України № 1279, яка припиняє (фактично знищує) систему доставки пенсій за допомогою листонош. Банківські картки в умовах постійного процесу оптимізації (скорочення) банківських відділень стануть джерелом болючих проблем для сотень тисяч пенсіонерів, які проживають у сільській місцевості, що призведе до сплеску соціальної напруги. Депутати Житомирської обласної ради, підтримуючи своїх колег-депутатів із інших областей України, звернулися 27 травня 2021 року до прем’єр-міністра України та голови Фонду держмайна щодо передачі газових мереж (окрім магістральних газопроводів) у комунальну власність сільських, селищних та міських рад. Не меншу актуальність має звернення депутатів від Житомирщини до Верховної Ради України щодо вдосконалення механізму створення мережі ліцеїв в Україні у ході процесу реформування системи вітчизняної освіти.

Таким чином, звернення депутатів Житомирської обласної ради до вищих органів державної влади в Україні засвідчують про глибину низки болючих соціальних проблем, на які центральна влада досі не звертає належної і достатньої уваги. Сьогодні ці проблеми проявляються на рівні тривожних очікувань, або ж у процесі поглиблення та погіршення соціально-економічних умов життя переважної частини населення Житомирщини. Водночас – це тривожний дзвінок у житті держави, яка за кілька місяців відзначить свій 30-літній ювілей. Звісно ж, депутати  Житомирської облради прагнуть докласти усіх можливих зусиль, аби славна дата в історії новітньої державності України була ознаменована оптимістичним настроєм більшості полісян.

Аліна Головко

Відео дня

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up