Житомирська ОДА: поширення ідеї федералізації України має розцінюватися як підтримка сепаратизму

Житомирська ОДА: поширення ідеї федералізації України має розцінюватися як підтримка сепаратизму
На фоні останніх суспільно-політичних подій в нашій країні виникає багато дискусій стосовно державного устрою України.

Після здобуття державою незалежності вже була не одна спроба реформувати вертикаль державної влади шляхом розширення повноважень на місцях. Особливої актуальності ця тема набула останнім часом, адже анексія Криму та військові дії у Донецькій і Луганській областях просто змушують вище державне керівництво прийняти остаточне рішення стосовно сценарію розвитку нашої Батьківщини у найближчому майбутньому.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський висловив свою точку зору з приводу того, яким має бути державний устрій України. Посадовець занепокоєний тим, що в засобах масової інформації з’являються матеріали, які руйнують цінності державотворення, сформовані в нашій країні протягом багатьох століть. Керівник області переконаний, що ідея федералізації є неприйнятною для України. Історично країна формувалася як унітарна держава, що законодавчо закріплено в Конституції України. Ті, хто пропагують федеративний устрій, фактично підтримують сепаратизм. Такі гасла загрожують безпеці держави та формують ряд негативних стереотипів у свідомості наших громадян.

Сергій Машковський підтримує ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо проведення реформи, спрямованої на децентралізацію влади. Голова облдержадміністрації наголошує: «Децентралізація влади в Україні має стати основним стимулом місцевого соціально-економічного розвитку та активізації кожної територіальної громади в процесі вирішення власних проблем та реалізації інтересів. Жодних сумнівів не викликає те, що децентралізація влади є вкрай необхідною. Таким чином, єдиним оптимальним варіантом державного устрою для України є унітарна республіка з розширеним переліком делегованих повноважень на місцевому рівні».

Відео дня

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський звертає увагу на те, що Житомирщина має потужний експортно-імпортний потенціал, а тому не може бути ізольована від інших областей України та зарубіжних країн. Налагоджені форми співпраці відповідають потребам нашої області та спрямовані на забезпечення національних інтересів держави. Відтак, децентралізація розширить можливості участі місцевої влади на Житомирщині у розвитку територій, а закріплення частини загальнодержавних податків за місцевими бюджетами надасть право розпоряджатися ними в інтересах територіальної громади.

За повідомленням прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up