Зазвичай правду кажуть в очі (а не розтикують по парканах)

Зазвичай правду кажуть в очі (а не розтикують по парканах)

На нашому сайті і в минулому виході газети «20 хвилин.Романів» одразу декілька матеріалів стосувалися чергової, 7-ї, сесії Романівської селищної ради, яка відбулася 26 березня 2021 року. 

Сесія, ухваливши низку важливих рішень, стала знаковою подією у процесі становлення нещодавно створеної громади, а депутати продемонстрували вміння та бажання працювати над вирішенням найскладніших питань життя жителів громади.

Однак вже за кілька днів після завершення сесії, 29 березня 2021 року, у Романові було поширено сотні листівок зі звинуваченнями у бік депутата Житомирської облради Ігоря Ходака. Автор відверто брехливого опусу вирішив здивувати жителів Романова тим, що сесія, яка відбулася 26 березня, передала  І. Є. Ходаку дві «жирні» ділянки землі. Для посилення брехливого ефекту і для того, щоб створити у Романові певну сенсацію, у листівці було сказано про те, що депутати у ПЕРШОЧЕРГОВОМУ порядку розглянули «питання про землю для Ходака». Тут, як кажуть, – повна маячня!

Зрозуміло, для чого виготовлено та поширено подібну листівку. Людей у Романові вже важко здивувати вигадками та плітками, якими вперто і наполегливо намагаються нагодувати громадську думку. Стосовно «жирних» земельних ділянок, то автори листівки вдалися до звичного для себе і по суті примітивного пересмикування фактів. Під час сесії 26 березня депутати Романівської селищної ради справді розглянули десятки земельних питань, кожне із яких вивчалося під час засідань постійних депутатських комісій. Важливо зауважити, що депутатська комісія із питань земельних відносин, також вивчала усі без винятку земельні питання, що виносились на сесію 26 березня 2021 року. Наголошуємо і зауважуємо на тому, що жодних порушень чи зауважень у них не знайшла. А тому під час сесії голосування пройшли у цілком конструктивному режимі. Можна було б запитати: чому «борці за правду» не виступили під час сесії, а потім  ще три дні вирішували, якої інформаційної «полови» намішати у брехливу листівку?

Відео дня

Стосовно ділянок землі площею 0,10 га і 0,14га на окраїні селища Романова по вулиці Заводській, то йдеться про землю під приміщеннями, які свого часу купив для потреб підприємства «Вівад 09» Ігор Ходак. Згідно з нормами і правилами земельного законодавства, які відомі кожному жителю, що має власну хату і садибу, земля під приміщеннями та будовами має бути належним чином оформлена. Ігор Ходак отримав дозвіл на  оформлення тих двох ділянок землі із 10-ти та 14-ти соток ще восени минулого року. Жодного галасу із цього приводу тоді ніхто не вчиняв, бо господар приміщень все робив згідно з вимогами законодавства. Тепер, коли вся належна документація разом із експертною оцінкою вартості обох земельних ділянок була виготовлена, депутати прийняли відповідне рішення. Звісно, жодних питань із цього приводу ні у кого не виникало і жодної сенсації у рішеннях сесії ніхто не бачив.

Власне кажучи, лише сама листівка трохи абсурдного (якщо не дурнуватого) змісту і спричинила декілька запитань. По-перше, у ній немає ЖОДНОГО правдивого факту. Варто зауважити, що анонімний автор нічого нового у рецепті приготування БРЕХНІ не придумав, а сама листівка виготовлена та поширена у найпримітивніший і водночас найганебніший спосіб: у понеділок, коли люди розійшлися по роботах і справах, «борці за правду», натягнувши аж на очі медичні маски, розкладали і розсовували листівки у під’їздах та парканах жителів Романова. Щодо реакції тих, хто читав листівку про «жирну» землю, то абсолютна більшість людей у Романові переконана – заздрість, брехня, підлість і ганьба знову вилазять на світ божий. Аби завадити людині, яка працює, творить і гідно живе у добросусідстві зі своїми земляками.

Віктор Радчук

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up