У Житомирській області на дільниці виборці порушили таємницю голосування

У Житомирській області на дільниці виборці порушили таємницю голосування

У місті Коростишів Житомирської області на дільниці № №180448 (ОВО №66) до однієї кабінки зайшли одразу два виборці та проголосували.

Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ.

«На дільниці не вистачає 3 кабінок для голосування та 3 великих скриньок. У приміщенні утворилася черга з виборців. До однієї кабінки одразу вдвох зайшли чоловік та жінка і проголосували. Голова комісії зробила їм зауваження», – розповіла спостерігач ОПОРИ. 

Також голова комісії розповіла спостерігачу ОПОРИ, що про ситуацію з кабінками члени комісії в курсі і вся причина в аварійному стані приміщення. 

Відео дня

«Члени ДВК в курсі того, що має бути 6 кабінок. Голова комісії прокоментувала, що це приміщення аварійне і тут взагалі не можна проводити вибори, але вони тут відбуваються. У них є дві кабінки, але вони їх не поставили», – зазначила спостерігач ОПОРИ. 

Відповідно до ч.1 ст. 7 Закону України «Про вибори народних депутатів України»:  «Голосування на виборах депутатів є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється». У ч. 1 ст.8 Закону зазначено: «Кожний виборець голосує на виборах особисто. Голосування за інших осіб чи передача виборцем права голосу будь-якій іншій особі забороняється».

Відповідно до ч. 6 ст. 83 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. Стаціонарні виборчі скриньки встановлюються у приміщенні для голосування так, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни (кімнати) для таємного голосування. Порядок виготовлення, обліку, використання та зберігання виборчих скриньок визначається Центральною виборчою комісією».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera 14:00 У Житомирі судитимуть членів злочинного угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики у гаражному кооперативі photo_camera 12:39 Поліція розшукує безвісно зниклих 39-річну жінку та її 5-річну дочку - жителів Іршанської громади 12:20 В Україну прийде справжнє весняне тепло
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up