Гроші, плани і бурштин: Володимир Ширма відзвітував про свої 100 днів на посаді

Гроші, плани і бурштин: Володимир Ширма відзвітував про свої 100 днів на посаді

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма 11 січня відзвітував про результати своєї роботи за перші 100 днів на посаді й поділився планами на 2017 рік.

 

Заповітні «100 днів» Володимира Ширми на посаді очільника Житомирської облради минули ще 3 січня, однак, зважаючи на свята, посадовець об’єднав свій звіт зі ще однією подією – відкриттям нового комп’ютерного томографа в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

Володимир Ширма був обраний на посаду 26 вересня минулого року.

«Більшість пам’ятають сесію облради (я ж, мабуть, запам’ятаю її на все життя), коли мене обрали на посаду голови обласної ради», – зізнається сам пан Ширма. Саме тоді його кандидатуру підтримали 43 депутати облради.

Відео дня

За цей час у стінах Житомирської обласної ради під керівництвом чиновника провели 2 сесійних засідання і розглянули 139 питань.

«Усі питання важливі, але серед найважливіших – програми соціально-економічного розвитку області», – підкреслив Володимир Ширма.

Окрім сесій, депутати провели 18 засідань профільних комісій, на яких розглянули понад 400 питань, серед яких – звернення районних рад, депутатські звернення, питання ремонту доріг, випалювання вугілля тощо.

Однак, на думку Володимира Ширми, найважливіше питання розглянули 22 грудня, а саме – ухвалення бюджету. З 57 депутатів, присутніх на сесії обласної ради, 50 депутатів підтримали бюджет на 2017 рік

«Хочу одразу сказати, що бюджет збалансований і реальний», – наголосив голова облдержадміністрації. Що ж стосується бюджету минулого, 2016 року, то його Володимир Ширма назвав «бюджетом розвитку», оскільки значна частина коштів вкладалася у матеріальну базу.

Так, протягом 2016 року було витрачено 218 млн грн на розвиток освіти і 143 млн грн – на розвиток охорони здоров’я, плюс 104 млн грн було виділено з фонду регіонального розвитку. Субвенції соціально-економічного розвитку на вказані напрямки склала 102 млн грн і окрема субвенція на розвиток соціальної сфери ОТГ – 33,3 млн грн.

Про пріоритетні напрямки роботи й обіцянки

Окремо Володимир Ширма наголосив на фінансуванні обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського – на розвиток її матеріально-технічної бази витратили 57 млн грн.

Не оминув чиновник і питання обласного онкодиспансеру. Він визнав, що претензії та нарікання пацієнтів щодо стану закладу абсолютно справедливі й пообіцяв, що найближчими роками пріоритетним питанням галузі охорони здоров’я, крім обласної лікарні, стане онкоцентр.

«У найближчий час ми визначимося, яким напрямком розвивати онколікарню – чи будівництво, чи відкриття відділень на базі обласної лікарні, чи, у зв’язку з утворенням госпітальних округів, виділиться приміщення у Житомирі або в Житомирському районі, – пояснив Володимир Ширма. – В бюджеті на 2017 рік вже заклали гроші на проектно-кошторисну документацію. Думаю, що на сесії обласної ради ми будемо виділяти серйозні кошти якраз на цей напрямок галузі охорони здоров’я».

Про судову тяганину обласної ради з компаніями-бурштинокопачами

Ще одне наболіле питання, щодо якого відзвітувався Володимир Ширма – земельне. Як він розповів, на Житомирщині з’явилися дві компанії – «Надра Галичини» та «Амбер Холдинг», які запевняють, що мають дозвіл від «Держгеонадр України» на видобуток бурштину. На підтвердження своїх прав вони навіть подали на Житомирську обласну раду до суду (за те, що буцімто та незаконно відмовила їм в отриманні дозволу на розробку бурштинових покладів в області).

«Вони заявили, що отримали дозвіл, але у нас жодної інформації щодо цього немає, – пояснює голова облради. – Ще у жовтні я звернувся з офіційним листом до «Держгеонадр України», щоб вони дали відповідь, чи видавали цим компаніям дозвіл. На жаль, відповіді на цей лист немає і досі. Офіційно на сайті «Держгеонадр України» немає цих компаній. Я звернувся з листом до прокуратури, надіслали до генеральної прокуратури, направили листи до Кабінету Міністрів України та до нашої обласної прокуратури. Зараз обласна прокуратура стала на наш бік і є учасником цих судових процесів. Тому, я думаю, найближчим часом нам вдасться все з’ясувати», – зазначив Володимир Ширма.

Щодо того, чи створять усе ж таки на Житомирщині комунальне підприємство «Бурштин Полісся», яке може врегулювати питання видобутку «сонячного каменю», голова облради каже, що це залежатиме від Кабінету Міністрів України.

Стосовно ж інших корисних копалин чиновник розповів, що облрада даватиме дозволи на їхній видобуток тим компаніям, які братимуть активну участь у соціально-економічному розвитку того чи іншого регіону області, щоб створювати робочі місця, які вкрай потрібні для районів, особливо сільських.

На завершення доповіді Володимир Ширма висловив сподівання, що весь депутатський корпус буде підтримувати бюджет розвитку області, і 2017 рік зможемо завершити зі ще більшими досягненнями.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up