Голова політичної партії «Слуга народу» Дмитро Разумков зустрівся з житомирянами

Голова політичної партії «Слуга народу» Дмитро Разумков зустрівся з житомирянами

У Житомирському Палаці культури 24 червня відбулася коротка зустріч з містянами.

У форматі запитання-відповідь голова політичної партії «Слуга народу» Дмитро Разумков протягом години намагався відповісти на болючі питання, які були поставлені. Але в більшості випадків до нього зверталися не як до голови партії, а як до представника Президента України, тобто намагалися звернути увагу влади держави на бездіяльність влади місцевої. Це не зовсім той формат, якого намагався дотримуватися Дмитро Разумков, але йому прийшлося вислухати та навіть прийняти звернення до Президента. Дмитро Олександрович досить вдало зняв своєю знаменитою посмішкою майже весь негатив та напруженість у залі. Але при цьому дуже дивно було спостерігати за тим, що в залі Житомирського Палацу культури були присутні навіть віддані представники «старої влади». Деякі з них намагалися підійти до свити Дмитра Разумкова з проханням замовити словечко. Багато представників від партії минулої влади зараз намагаються потрапити до лав партії, яка зараз цю владу намагається отримати. 

Основне питання, звісно, торкалося позачергових виборів до парламенту України. Найболючіша тема – це корупція в органах влади, яку всі ми спостерігали протягом останніх п'яти років. Дмитро Разумков, приймаючи звернення до Президента, навіть зауважив, що він є головою партії, а не представником Президента, тим паче він не є уповноваженою особою, яка має приймати та передавати такі звернення до президентської адміністрації. Але при цьому у відповідь на звинувачення Володимира Зеленського у відсутності боротьби з корупцією Разумков наголосив: «Якщо в Президента немає інструментів впливу, коли Кабінет міністрів залишився старий, уряд також старий, коли Верховна Рада відмовляється приймати подані Президентом закони та звільняти міністрів. Навіть тих, що Президент має призначати та звільняти особисто. Тобто йде повний саботаж ініціатив Володимира Зеленського щодо боротьби з корупцією та масовими розкраданнями в державній сфері».

Одним з перших питання поставив Ігор Малі відносно жахливого стану екології у місті Житомирі: «Всі керівники підприємств у Житомирі «перекатуються» від влади до влади. Але жодне підприємство не має власних очисних споруджень, тому знищуються житомирські річки. Жахливе становище з водоканалом. Два дні люди були в місті без води в тридцятип'ятиградусну спеку. Також ніхто не хоче чіпати тему надр, знищення лісів».

Відео дня

У відповідь Дмитро Разумков зауважив, що проблема з екологією та водопостачанням не тільки в Житомирі. Це системна проблема всієї держави. За ці роки не робилося або нічого, або приймалися не зовсім зрозуміли та логічні рішення.

Максим Мелешко та інші житомиряни звернулися до голови політичної партії «Слуга народу» з проханням розібратися з бездіяльністю поліції, яка відмовляється дуже часто приймати заяви про злочини та проводити по вже прийнятим заявам слідчі дії. Це також викликає велику напругу в суспільстві. Відповідне звернення Максим Мелешко передав Дмитру Разумкову, який пообіцяв передати його Президенту Зеленському. 

Багато питань було заслухано, але за браком часу не отримані відповіді на них. Серед цих питань були зазначені проблеми свободи релігійних громад, незадовільний стан освіти в області, проблеми з реабілітацією атовців та багато інших. 

Одним з останніх прозвучало питання стосовно цін на комунальні послуги, зокрема на газ. Дмитро Разумков нагадав, що він вже говорив про відсутність на даний час механізмів впливу на уряд, і висловив сподівання, що після виборів до Верховної Ради ситуація зміниться на краще. 

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up