Туреччина відкриє кордони для туристів та відновить регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня

Туреччина  відкриє кордони для туристів та відновить регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня

1 червня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу.

Сторони окреслили пріоритети розвитку стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною на найближчу перспективу, визначили ключові двосторонні заходи високого рівня, що планується провести після покращення епідеміологічної ситуації.

Глави зовнішньополітичних відомств України і Туреччини домовилися, що наступне засідання Спільної групи стратегічного планування на рівні міністрів закордонних справ України та Туреччини відбудеться у м. Анталья.

Очільник МЗС Туреччини поінформував про рішення турецької сторони відкрити свої кордони для іноземних туристів та відновити регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня поточного року. Він також запевнив, що його країна створить всі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян влітку.

Відео дня

Міністри обговорили питання взаємодії у рамках міжнародних організацій, зокрема Ради Європи.

Довідково

У 2019 році обсяг товарообігу між Україною та Турецькою Республікою склав майже 5 млрд дол. США (+20%).

01.02.2019 відбувся офіційний візит МЗС Туреччини М.Чавушоглу в Україну (м. Одеса). В його рамках було проведено засідання Спільної Групи стратегічного планування.

03.02.2020 Міністр закордонних справ Туреччини у складі офіційної делегації на чолі з Президентом Р.Т.Ердоганом взяв участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною (м. Київ).

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up