Звіт прокуратури за 2017 рік: викрито 3 злочинні групи у лісопереробній галузі, а в земельній сфері заявлено позовів на 290 млн грн

Звіт прокуратури за 2017 рік: викрито 3 злочинні групи у лісопереробній галузі, а в земельній сфері заявлено позовів на 290 млн грн

Загалом, минулого року, під процесуальним керівництвом органів прокуратури, було закінчено розслідування на третину більше кримінальних проваджень, ніж за попередній рік. На 11 % більше з обвинувальними актами скеровано до суду.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У середу, 31 січня 2018 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович провів оперативну нараду, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури Житомирщини за 2017 рік та визначено головні пріоритети діяльності відомства на поточний період.

У нараді взяли участь заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів та працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники.

Відео дня

Відкриваючи нараду, Любомир Війтович зазначив, що у цілому прокурорами вживалися заходи щодо реалізації визначених законом функцій і завдань на всіх напрямах роботи, з урахуванням вимог Генерального прокурора України, а також щодо вирішення проблемних питань, притаманних нашому регіону, та досягнуто конкретних результатів.

Зокрема, минулого року, під процесуальним керівництвом органів прокуратури, закінчено розслідування на третину більше кримінальних проваджень, ніж за попередній рік. На 11 % більше з обвинувальними актами скеровано до суду. У тому числі скеровано до суду 40 обвинувальних актів про злочини, скоєні у бюджетній сфері, 27 – про корупційні правопорушення та 11 – у сфері земельних правовідносин. Усі ці кримінальні провадження розслідували органи поліції.

Керівник відомства зауважив, що прокурорами вжито заходів до забезпечення належної якості досудового слідства Служби безпеки. Зокрема, затверджено обвинувальні акти та скеровано до суду 81,5 % розслідуваних кримінальних проваджень.

Протягом 2017 року  викрито 6 організованих злочинних груп, з яких 3- у лісопереробній галузі, що є актуальним для регіону.

«Слідчими прокуратури області минулого року розслідувано та скеровано до суду обвинувальних актів на 41 % більше, ніж за попередній рік. При цьому кримінальних проваджень про корупційні злочини направлено удвічі більше», - відзначив Любомир Війтович.

Виконано конкретний обсяг роботи у сфері антикорупційного законодавства. До органів поліції прокурорами скеровано матеріали про вчинення адміністративних правопорушень стосовно 95 осіб, зареєстровано 31 кримінальне провадження за фактами умисного неподання декларацій та незаконного збагачення.

Спостерігається певна активізація місцевими прокуратурами представницької діяльності, насамперед у земельній сфері. У цілому органами прокуратури області заявлено позовів на 290 млн грн. До того ж, частка сум, на які заявлено позови місцевими прокуратурами, становить понад 90 % - удвічі більше, ніж за попередній рік (43%).

Разом з цим, прокурор області зосередив увагу підлеглих на вирішенні низки проблемних питань. Серед таких – підвищення ефективності процесуального керівництва при розслідуванні злочинів, скоєних у сфері землекористування, вжиття дієвих заходів до підвищення відшкодування збитків під час досудового розслідування. Посиленої уваги прокурорів вимагає питання законності використання бюджетних коштів, особливо при проведенні тендерних процедур, у тому числі у сфері охорони дитинства, питання дотримання особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вимог щодо своєчасності повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Актуальним для нашого регіону є вжиття представницьких заходів до захисту інтересів держави щодо нераціонального використання земельних ділянок, насамперед водного фонду.

З детальним аналізом результатів роботи з відповідних напрямів виступили перший заступник прокурора області Олег Василів, заступник прокурора області Микола Корнелюк та начальник управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області Олег Мостиховський.

На нараді також було заслухано пояснення окремих керівників місцевих прокуратур, їх бачення щодо вирішення проблемних питань в роботі.

Підсумовуючи роботу оперативної наради, прокурор області наголосив, що колектив має потенціал, аби успішно справитися із виконанням визначених законом функцій та зосередитися на виконанні  пріоритетних для регіону завдань.

«Водночас у роботі кожного працівника, особливо керівників, має бути присутня ініціатива, зацікавленість та сильна вмотивованість для досягнення конкретних результатів. Саме за такими критеріями нас буде оцінювати громада», - підкреслив керівник відомства Любомир Війтович

За результатами наради розроблено низку конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури на наступний період.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up