Звільнені голови 4-х РДА Житомирщини отримали вихідну допомогу у розмірі 6-місячного заробітку і залишили решту працівників без зарплати

Звільнені голови 4-х  РДА Житомирщини отримали вихідну допомогу у розмірі 6-місячного заробітку і залишили решту працівників без зарплати

Тим самим посадовці поставили під загрозу виплату зарплат працівникам РДА, оскільки залишили без коштів зарплатний фонд.

Про ситуацію розповідає пресслужба ОДА.

Нагадаємо, Житомирська область стала першою, в якій президент Володимир Зеленський звільнив всіх голів райдержадміністрацій у зв’язку із закінченням строку повноважень попереднього Глави держави.

Незважаючи на рекомендації Мінсоцполітики звільнитись у зв’язку із закінченням строку дії трудового договору, 4 колишні голови РДА самостійно обрали статтю для свого звільнення.

Відео дня

Посадовці отримали вихідну допомогу у розмірі шестимісячного середнього заробітку (!), а відтак – забрали майже 1 млн грн із фонду заробітної плати працівників Бердичівської, Баранівської, Попільнянської та Пулинської РДА.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, до якого неодноразово упродовж місяця надходили скарги на колишніх посадовців, обурений таким  вчинком чиновників, які соромлять Житомирщину.

«Саме задля оновлення влади на місцях президент Володимир Зеленський запустив соціальний ліфт. І я сподівався, що процес звільнення буде демократичним та без казусів. Однак є такі чиновники, які знехтували своїми підлеглими та знайшли інший «шлях» в законі України. Ці голови РДА не лише набили власні кишені державними коштами, а «кинули» простих людей, які щодня працюють на державу, аби забезпечувати власну родину. Переконаний, що таким чиновникам взагалі не місце у владі чи політиці», – прокоментував голова ОДА Віталій Бунечко.

Наразі у Пулинській РДА вже є заборгованість з виплати заробітної плати працівникам, яка до цих пір не може виплатити попередньому очільнику жадану вихідну допомогу.

Як стало відомо ОДА, голови Бердичівського, Баранівського, Попільнянського та Пулинського районів при звільненні вказали підставу – пункт 5 статті 41 КЗпП України – припинення повноважень посадових осіб. Це передбачає виплату їм вихідної допомоги у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Хоча така підстава мала застосовуватись лише при розірванні трудового договору з членами виконавчого органу господарського товариства.

Переконатись у цьому може будь-хто, адже офіційні дані містяться в Єдиному державному реєстрі декларацій. Саме за допомогою цього онлайн-ресурсу можна порівняти дані про доходи за 2018 рік та у декларації перед звільненням за неповний 2019 рік.

Нагадаємо, що голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посади президентом України на строк повноважень президента України та звільняються за його розпорядженням.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Юрий Олексюк

    Ну і що далі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up