Зимові запаси: традиція чи необхідність?

Зимові запаси: традиція чи необхідність?

80% українців традиційно роблять запаси на зиму.

Результатами дослідження поділився на сторінці у Фейсбук генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко

Оскільки кожен рік виникає багато запитань у липні-серпні щодо запасів на зиму, то Асоціація постачальників торговельних мереж звернулась до Research&Branding Group для проведення відповідного дослідження, яке було проведено в серпні-вересні.

Як з’ясувалось 80% українців традиційно роблять запаси на зиму. При цьому таких людей на Заході нашої країни найбільше – 90%, а найменше на Сході – 69%. Національної традиції консервувати дотримується 77% наших громадян, а робити варення та соки трохи менше – 73%. У льох закладають овочі 61% українців. Нова традиція – заморожувати овочі та фрукти також увійшла в наше життя, та її дотримуються 53% опитаних. Ще 34% людей заморожують м'ясо, а 33% роблять записи продуктів із великим терміном придатності – круп, цукру та макаронів.
Запаси на зиму – свідчення відсталості нашого суспільства, оскільки означає низькі доходи громадян, необхідність багатьом із них мати підсобне господарство, нерозвиненість внутрішнього ринку овочів.

Але ще два роки тому Асоціація постачальників торговельних мереж зробила прогноз про поступову відмову більшості українців від зимових запасів. Відмовитися повністю не вийде, через історичну пам’ять, яка живе на генетичному рівні в кожного українця, і пов’язана з Голодомором та іншими голодними роками в нашій країні, а з іншого - це можливість економити, якщо вирощуєш сам, або коли тобі віддають надлишки овочів, фруктів та грибів родичи або друзі. Є ще одна поважна причина – суттєве коливання цін на овочі з літа по весну. В Україні активно будуються сховища, а ціна на овочі вже піднялась до рівня наших сусідів у Європі, що робить коливання все меншими.
У 2000-х роках, коли відбулось підвищення реального рівня життя українців, ми бачили, що з’явилось велика пропозиція консервації в магазинах. Це був крок назустріч попиту. Але далі попит зник. І знов ми маючи час, але не маючи грошей, на кухнях працюємо над тим, щоб взимку в нас все було.

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Житомира за сьогодні

17:55 У наступному році пенсії будуть осучаснюватися автоматично 17:20 У 2019 році передбачається збільшення середньої заробітної плати за місяць 17:00 На Житомирщині чоловіка засуджено на 5 років за повторний злочин - виготовлення і зберігання наркотиків та вогнепальної зброї 16:41 До уваги водіїв! На автошляхах Житомирщини обмежено рух автотранспорту! Від читача 21:50 1000 шкіл України обрала неформальну освіту 16:40 За 11 місяців 2018 року платники отримали 809,7 млн грн відшкодованого ПДВ 16:21 Кращі спортсмени області 2018 року отримали нагороди 16:09 Житомир у наступному році отримає нові тролейбуси за кредитні кошти 16:00 Інфляція без прикрас: які продукти здорожчали, які - навпаки 15:43 Зіпсовані білборди, перенасичення зовнішньою агітацією, подарунки та «благодійництво» – очікувані тенденції виборчого процесу на Житомирщині 15:41 Для оформлення авто на єврономерах митники працюватимуть на вихідних: адреси 15:20 Відтепер житомиряни зможуть перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу онлайн 15:07 У цьому році «Житомирводоканал» замінив більше 2,5 км мереж, у планах на 2019 - заміна ще 9,5 км 15:00 На Житомирщині вже зареєстрували 27 «євроблях» 14:51 В’їзд вантажних автомобілів у місто Київ та до Київської області обмежено 14:40 До уваги водіїв! Через погіршення погоди на дорогах області можуть обмежити рух транспорту 14:23 Понад 800 тисяч жителів Житомирщини обрали свого лікаря 14:03 Вилкул потребовал защитить трудовые коллективы и перенести приватизацию стратегических объектов 14:03 Михайлівську прикрасили святковими парасольками. ФОТО 12:21 Олевського "стрілка" засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up