Зимові запаси: традиція чи необхідність?

Зимові запаси: традиція чи необхідність?

80% українців традиційно роблять запаси на зиму.

Результатами дослідження поділився на сторінці у Фейсбук генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко

Оскільки кожен рік виникає багато запитань у липні-серпні щодо запасів на зиму, то Асоціація постачальників торговельних мереж звернулась до Research&Branding Group для проведення відповідного дослідження, яке було проведено в серпні-вересні.

Як з’ясувалось 80% українців традиційно роблять запаси на зиму. При цьому таких людей на Заході нашої країни найбільше – 90%, а найменше на Сході – 69%. Національної традиції консервувати дотримується 77% наших громадян, а робити варення та соки трохи менше – 73%. У льох закладають овочі 61% українців. Нова традиція – заморожувати овочі та фрукти також увійшла в наше життя, та її дотримуються 53% опитаних. Ще 34% людей заморожують м'ясо, а 33% роблять записи продуктів із великим терміном придатності – круп, цукру та макаронів.
Запаси на зиму – свідчення відсталості нашого суспільства, оскільки означає низькі доходи громадян, необхідність багатьом із них мати підсобне господарство, нерозвиненість внутрішнього ринку овочів.

Відео дня

Але ще два роки тому Асоціація постачальників торговельних мереж зробила прогноз про поступову відмову більшості українців від зимових запасів. Відмовитися повністю не вийде, через історичну пам’ять, яка живе на генетичному рівні в кожного українця, і пов’язана з Голодомором та іншими голодними роками в нашій країні, а з іншого - це можливість економити, якщо вирощуєш сам, або коли тобі віддають надлишки овочів, фруктів та грибів родичи або друзі. Є ще одна поважна причина – суттєве коливання цін на овочі з літа по весну. В Україні активно будуються сховища, а ціна на овочі вже піднялась до рівня наших сусідів у Європі, що робить коливання все меншими.
У 2000-х роках, коли відбулось підвищення реального рівня життя українців, ми бачили, що з’явилось велика пропозиція консервації в магазинах. Це був крок назустріч попиту. Але далі попит зник. І знов ми маючи час, але не маючи грошей, на кухнях працюємо над тим, щоб взимку в нас все було.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up