Житомиряни протягом жовтня здали міліції понад півтори сотні зброї

Житомиряни протягом жовтня здали міліції понад півтори сотні зброї
На території області завершилось проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв. Полісяни за цей час здали до відділків міліції більше 150 одиниць зброї та майже 1,5 тисячі боєприпасів до неї.

- Не дивлячись на системне проведення міліцією місячників добровільного «роззброєння», проблема своєї актуальності не втрачає, а із загостренням суспільної ситуації в державі навпаки набуває резонансності, - прокоментував заступник начальника УМВС Юрій Лебідь. – Тому такі заходи – це реальна можливість позбутися небезпечних арсеналів, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання.

Відтак близько двох сотень жителів області скористалися наданими умовами й здали до міліції наявне озброєння.

- Загалом від населення надійшло 153 одиниці зброї, серед яких 80 – армійських зразків, 65 – мисливської гладкоствольної, 5 – саморобної та інші, - продовжує начальник УГБ УМВС Володимир Мазарчук. – Серед вилучених боєприпасів - майже 1500 до армійського озброєння.

Відео дня

Також упродовж місяця до територіальних органів внутрішніх справ області здано16 пристроїв для відстрілу гумових куль та газових пістолетів.

В Управлінні громадської безпеки УМВС повідомили, що 10 громадян, які добровільно здали мисливську зброю, згодом, надавши відповідний пакет документів, узаконили право володіння нею. Ще 22 жителі області уникнули кримінальної відповідальності, вчасно звернувшись до правоохоронців та повідомивши про своє бажання позбутись незаконного арсеналу.

Загалом серед особливостей жовтневого місячника «роззброєння» - багатобарвність армійських зразків часів ІІ Світової війни, окремі у досить задовільному стані.

За повідомленням СЗГ УМВС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Дотримуйтеся заходів особистої та громадської безпеки упродовж Великодніх свят 10:40 У Житомирі у Великодню ніч буде посилено роботу громадського транспорту 10:20 У Житомирі неподалік ринку «Хмільники» пограбували пенсіонера 10:00 Трагедія у селі Поліське: застреленими з вогнепальної зброї знайшли цілу родину photo_camera Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 09:40 Окупанти втратили 1270 осіб за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 3 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:04 3 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up