Житомиряни просять замінити трамвай на інший громадський транспорт

Житомиряни просять замінити трамвай на інший громадський транспорт

Замінити трамвай на нерельсовий вид громадського транспорту. Відповідна петиція до Житомирської міської ради була подана 1 лютого 2018 року. Наразі відбувається збір підписів.

Автор петиції  переконаний: трамвай в умовах нашого міста досить не актуальний за кількома причинами.

«Зокрема, трамвайні рейки прокладені по проїжджій частин, що призводить до постійного знищення асфальтового покриття та постійних витрат з міського бюджету на його ремонт. Крім того, цілий день у житлових будинках, які розміщені поруч із трамвайною лінією, “тремтять” стіни. До того ж трамвай – це швидкісний вид громадського транспорту, але оскільки шлях прокладений по проїжджій частині, а зупинки занадто часто, ця властивість втрачається. Трамвай збільшує небезпеку та ускладнює дорожній рух, адже пасажири повинні виходити на проїжджу частину при посадці та висадці”, – написав автор петиції Володимир Солодуха.

За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, для того, аби розглядати та приймати такі рішення, спочатку потрібно знайти альтернативу існуючому виду громадського транспорту.

Відео дня

«Навіть якщо найближчим часом петиція набере відповідну кількість голосів, то такі речі просто на основі петиції не приймаються. У нас, звичайно, є ряд проблем з трамвайною лінією, зокрема експлуатацією рейок, і в найближчі пару років це питання постане на порядку денному. Однак якщо і набере така петиція голоси, без альтернативи говорити про щось зарано, адже це питання і бюджету, і сесії, і т. п. Звичайно, ми врахуємо та візьмемо до уваги такі ініціативи мешанців та донесемо до депутатів», - зазначив Дмитро Ткачук.

З моменту публікації петиція набрала лише 5 підписів, однак часу ще вдосталь, тому однодумці можуть долучитися до її підписання.

Нагадаємо, для подальшого розгляду петиції вона має набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців з моменту оприлюднення..

Також днями житомиряни до міської ради подали наступні петиції: заборонити феєрверки, петарди та інші вибухові пристрої на території Житомира під час АТО; докорінно змінити керівництво та спеціалістів водоканалу; скасувати газову залежність мешканців Житомира; скасувати  щорічні святкування так званої Масляної. Наразі триває збір підписів. А на розгляді в міській раді зараз наявні дві петиції, які набрали необхідну кількість підписів: встановити контроль за перевізниками та не закривати початкові школи в НВК №25, 34 та 65.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (28)
  • Elena Kurlenya

    Что за бред! Живу возле трамвайной линии, часто пользуюсь  трамваем, намного удобнее и быстрее чем троллейбус или маршрутки! Другой вопрос что кому-то выгодно ликвидировать общественный транспорт и подмять под себя все перевозки в городе. А  асфальт портят большие фуры, которые по вечерам едут по Восточной с такой скоростью, что реально чашки с полки падают.
  • Игорь Гончаренко

    Що то за кулібін такий знайшовся що проти трамваю? У всій європі це основний вид транспорту . Перед тим як просити клопотання потрібно подивитись у ті є ж Польщі . Зараз мешкаю в Лодзі  тут дуже розвинута трамвайні інфраструктура і також багато маршрутів проходить по проїжджій частині але тут спеціально зробляні зупинки . Також на трамвайні колію виїжають автобуси для висадки пасажирів і це є досить. Зручно автобуси та трамваї не заважають руху машинам. Хоче автор побачити на власні очі то прошу бардзо до мене в лодзь.
  • Інна Нишпал

    Чиновники їздять на своїх мерсах хай їздять,а жодна нормальна людина яка навіть живе у бодинку на улиці Бориса Тена не буде проти цього транспорту.

    Соромно що  проблемами міста  вирішують таким чином, нема трамвая нема проблем.
  • Людмила Концевич

    Я корінна житомирянка і тому вважаю, що трамвай в Житомирі - необхідність для нашого міста.адже провести тролейбусну лінію по цьому ж маршруту, це теж дорого і ніхто її проводити  не буде,бо-немає коштів.Зробіть щось хороше для житомирян, а потім запитайте у людей, котрі користуються цим видом транспорту, чи він їм потрібен.А розрушати те, що було зроблено  старшим поколінням-злочин проти житомиря!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up