Житомирським депутатам і членам виконкому виділять персональні планшети

Житомирським депутатам і членам виконкому виділять персональні планшети

Депутатам Житомирської міської ради та членам виконавчого комітету передадуть у користування персональні планшети для виконання своїх повноважень.

Від попередників посадовцям дістануться у спадок планшети Samsung Galaxy Tab A 10.1 «LTE Black», вартість яких оцінили у 7 564, 98 грн кожен.

У договорі зазначається, що планшети передадуть чиновникам для того, щоб вони мали можливість отримати інформацію, яка стосується їхньої роботи, в електронному вигляді. Зокрема, щодо порядків денних, матеріалів для розгляду на засіданнях постійних комісій, матеріалів погоджувальної ради, постійних комісій, для розгляду на пленарних засіданнях Житомирської міської ради, оголошень, повідомлень, іншої інформації тощо.

Як зазначила у коментарі журналістам «20 хвилин» керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ольга Пашко, вже готове рішення, згідно з яким депутати та члени виконавчого комітету приймуть у користування планшети та будуть нести за них матеріальну відповідальність. 

Відео дня

«У нас вже є планшети, які ми закупили декілька років тому. Тому ми готуємо рішення про передачу планшетів. Оскільки ті, кому ми передаємо планшети, є матеріально відповідальними. Вони закінчують термін своєї роботи і здають їх нам. Попередні посадовці повернули нам планшети в нормальному робочому стані», ‒ зазначила Ольга Пашко. 

Якщо планшет буде пошкоджений, то користувач має забезпечити його ремонт виключно у сертифікованому сервісному центрі. У томі разі, якщо випадок не передбачений гарантією або її термін закінчився, посадовець має відремонтувати пристрій за власні кошти. 

Зі свого боку позичкодавець має право вимагати розірвання договору і повернення майна у декількох випадках. Наприклад, коли у зв'язку з непередбаченими обставинами йому терміново знадобились планшети; користування майном не відповідає його призначенню та умовам договору або ж планшет самочинно передали у користування іншій особі; у результаті недбалого поводження з пристроєм: він знищений або пошкоджений.

Варто зазначити, що не всі депутати та члени виконавчого комітету претендують на планшети, які їм пропонують у міській раді. Тож у списках на отримання електронних засобів відсутні депутати Людмила Зубко, Вадим Ліскі, Микола Янушевич, член виконкому Андрій Ковальов, керуюча справами виконкому Ольга Пашко, міський голова Сергій Сухомлин та його заступники. 

Нагадаємо, у 2017 році міською радою було закуплено на сайті ProZorro 92 планшети вартістю 7,5 тис. грн кожен. Однак варто відмітити, що попередні посадовці не надто активно користувались гаджетами, а все ж більше надавали перевагу паперовому варіанту. Тож сподіваємось, що їхнім наступникам сучасні технології більше прийдуться до душі і вони будуть ними активно користуватись.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Валертин Довганюк

    По цене 1 за 3
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up