Житомирські депутати висловили занепокоєння з приводу температури в дитсадках, але робити нічого не будуть

Житомирські депутати висловили занепокоєння з приводу температури в дитсадках, але робити нічого не будуть

Під час позачергової сесії Житомирської міськради 20 квітня депутати підняли питання про температуру повітря в дитсадках у зв'язку з похолоданням і відсутністю централізованого опалення.

Депутат Житомирської міськради Наталя Леонченко підняла питання температури в дитсадках міста у зв'язку з похолоданням, а також поцікавилася, чи вплинуло це на рівень захворюваності у дітей.
Начальник управління освіти Валентин Арендарчук повідомив, що наразі середня температура у дошкільних навчальних закладах тримається в межах 15-18 С, у той час як в період опалювального сезону вона складала 21-22 С.
Для «зігріву» дітей у садках ввели більше «рухливого режиму» — ігри, музичні та хореографічні заняття, а також використовують електрообігрівачі, переводять дітей у більш теплі приміщення та вкривають додатковими ковдрами під час сну.

За словами начальника управління охорони здоров'я Марії Місюрової, поріг рівня захворюваності не перевищено і спалаху ГРВІ немає — все в межах квітневого епідсезону.

Однак попри те, що у приміщеннях дитсадків холодно, відновлювати опалювальний сезон не будуть.

Відео дня

За словами начальника «Теплокомуненерго» Дмитра Рогожина, для того, щоб відновити опалювальний сезон, потрібні ліміти на газ і необхідно перезаключити договори з ПАТ «Нафтогаз Україна». У зв'язку з відсутністю договорів і лімітів для всієї України, в разі початку опалювального сезону вартість транспортування газу зросте в 1,5 рази, а сам газ для населення подорожчає в 2 рази.

Крім того, не вирішено питання субсидійного пакету: 55% житомирян отримують послугу, маючи до 70 % субсидії від держави. В разі поновлення опалення субсидія діяти не буде, оскільки при підключенні дитсадків автоматично підключиться все місто і люди отримають ціни на газ за подвійним тарифом.

У відповідь на це Наталя Леонченко вказала на те, що при нинішньому температурному режимі відбувається порушення санітарних норм і в такому разі потрібно впроваджувати карантин.

Попри це, згідно прогнозів синоптиків, уже за кілька днів середньодобова температура повітря підвищиться, тож карантин вводити не будуть. Більше того, самі батьки не підтримують ідею карантину, так як в такому випадку немає з ким лишати дітей вдома.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up