Житомирські активісти вимагають перевірити дитячі будинки на факти педофілії

Житомирські активісти вимагають перевірити дитячі будинки на факти педофілії

Окрім перевірки дитячих будинків, активісти вимагають розібратися з відповідними органами у міській раді, які відповідають за цей напрямок.

У середу, 11 липня, на засідання виконавчого комітету міської ради прийшли активісти із заявою щодо педофілії в дитячих будинках сімейного типу.

За словами активіста Олександра Коцюбка, щодо фактів педофілії він написав лист до мерії, останні попросили зібрати документи.

«Я зібрав документи. Прошу вас створити робочу групу щодо розбещення дітей у будинках сімейного типу. Розберіться з роботою відповідних служб Ольги Пашко та інших. Тому що резонанс великий: там дітей гвалтують, колють наркотиками. Потрібно покласти цьому кінець», – закликав Олександр Коцюбко.

Відео дня

Своєю чергою, міський голова пообіцяв розібратися, однак такі заяви активістів на правдивість також перевірить спеціальна робоча група.

«Я підтримую створення робочої групи, яка перевірить дитячі будинки. Але я й за те, щоб ця робоча група розглянула всі ваші заяви, які ви робите публічно. І дати цьому оцінку також, щоб потім ніхто не ображався. Зараз була заява перед ЗМІ, люди почують інформацію й подумають, що це правда. З іншого боку, було дуже багато заяв і на сесії міськради з приводу купівлі цих будинків. Тому робоча група повинна відпрацювати і розібратися, хто винний. Запросимо представника прокуратури, поліції, і нехай дадуть оцінку», – заявив Сергій Сухомлин.

Вже наступного дня на сайті міської ради було оприлюднене відповідне розпорядження.

«Створити робочу групу для вивчення фактів, викладених у заяві громадянина Коцюбка О.П. та озвучених на засіданні 36 сесії міської ради та засіданні виконавчого комітету міської ради 11.07.2018 року, в частині порушення прав дітей та затвердити її склад", – йдеться у документі.

Алла Герман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up