«Житомиргаз Збут» називає неправдивою інформацію про розірвання договорів з садочками і вимагає від міськради спростування

«Житомиргаз Збут» називає неправдивою інформацію про розірвання договорів з садочками і вимагає від міськради спростування

Чому в садочках холодно? Сторони конфлікту звинувачують одна одну.

Нагадаємо, вчора, 27 жовтня, міська рада оприлюднила інформацію про те, що в садочках з власними котельнями мерзнуть без опалення діти. Йшлося про те, що «Житомиргаз Збут» влітку розірвав договори з садочками, які мають власні котельні, в односторонньому порядку, через що заклади залишились без тепла.

Сьогодні на адресу редакції надійшов лист від ТОВ «Житомиргаз Збут», в якому компанія спростовує інформацію Житомирської міської ради і називає її неправдивою.

Відсутність опалення в садочках компанія пояснює так:

Відео дня

"Два освітніх заклади із зазначених у повідомленні (спеціальний центр розвитку дитини м. Житомира №41 та Житомирська загальноосвітня школа №10) взагалі не мали жодних договірних відносин із ТОВ «Житомиргаз Збут». Вересівський комунальний дошкільний навчальний заклад «Журавлик» із компанією законтрактувався лише 04 жовтня поточного року (до цього був інший постачальник), проте газ так і не споживав. Житомирський дошкільний заклад №27 до кінця жовтня ще є клієнтом ТОВ «Житомиргаз Збут» та споживає природний газ.  

Інші ж навчальні заклади (Житомирські дошкільні навчальні заклади №15 та №35) були проінформовані про те, що ринкова вартість природного газу постійно зростає і постачання газу можливе лише за умови перегляду ціни. Жоден договір не був розірваний в односторонньому порядку, а припиняв свою дію виключно за згодою двох сторін. 

Напередодні початку опалювального сезону (30 вересня) Кабінет Міністрів, органи місцевого самоврядування і НАК «Нафтогаз України» підписали меморандум щодо стабільного проходження опалювального сезону. Один із пунктів цього документа – зобов’язання зазначеної вище газопостачальної компанії забезпечити безперебійне постачання «блакитного палива» для бюджетних організацій за зниженою ціною. Проте механізм укладання договірних відносин між учасниками цих процесів був врегульований лише 12 жовтня. 

Серед причин відсутності газу у бюджетних організацій можна визначити – тривалі тендерні процедури, значне зростання ціни газу та бюрократичні тяганини". 

Читайте також:

Шмигаль порадив українцям напряму укладати угоди з постачальниками газу.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up