Житомир у «червоній зоні»: стало відомо, чи підуть школи та садочки на карантин

Житомир у «червоній зоні»: стало відомо, чи підуть школи та садочки на карантин

Під час чергового засідання 30 жовтня виконавчий комітет  вирішив частково обмежити навчання в школах та внести деякі зміни в роботу громадського транспорту. Що стосується садочків, то їх жорсткі карантинні обмеження поки що не торкнуться. 

Як зазначив Сергій Сухомлин, з наступного понеділка в школах навчатимуться тільки учні молодших класів, інші ж – дистанційно. Садочків поки зміни не торкнуться, однак якщо рівень захворюваності буде підвищуватися, то закриття не омине і дошкільні заклади. Громадський транспорт призупиняти не планують, але введуть обмеження з пересування для пільгової категорії населення. Воно буде діяти з десятої години ранку до четвертої вечора.

 «З понеділка Житомир буде знаходитися в червоній зоні.  Сьогодні була селекторна нарада, де кожна область надавала свої пропозиції. Ми також підготували свої пропозиції, і вони були набагато лояльніші. Поки ми не бачимо відповіді державної комісії, але ми почули від міністра охорони здоров'я, що фактично, ті пропозиції,  які надавали міста і області «червоної зони», враховані. Ми не будемо зупиняти громадський транспорт, але ми вимушені будемо ввести обмеження по пільговому проїзду з 10-ї до 4-ї години для того, щоб зменшити і зранку, і ввечері пік пересування людей. Садочки поки будуть працювати без обмежень. Поки що ми таке рішення приймаємо, але  ми ще не знаємо остаточне рішення Державної комісії. Щодо шкіл, то поки будуть навчатися 1-4 класи. Якщо ситуація буде нормальна, то будемо давати можливість і старшим класам навчатися», - наголосив Сергій Сухомлин.  

Невеликі зміни будуть для закладів громадського харчування та для тих закладів, які надають свої послуги.

Відео дня

«Що стосується закладів громадського харчування, то у нас пропозиція встановити їх роботу до 10-ї години, але з максимальними обмеженнями по кількості людей на квадратний метр. Стосовно розважальних зон, то ми попросили залишити тільки дитячі зони, бо відсоток кількості захворівших дітей низький. У нас знову будуть виходити мобільні бригади, які перевірятимуть  дотримання карантинних заходів. Що стосується перукарень і інших закладів які надають послуги, вони будуть працювати з дотриманням вимог державної комісії», - підсумував Сухомлин. 

Також під час засідання було наголошено на тому, що якщо подальший рівень захворюваності буде підвищуватись, в місті введуть більш жорсткі обмеження. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up