Жителі «Бумажки» самі вийшли прибирати ліс

Жителі «Бумажки» самі вийшли прибирати ліс

У попередньому номері газета " 20 хвилин" опублікувала матеріал «Катастрофа на «Бумажці»: чому мовчить влада?», яка отримала позитивний відгук жителів району.  

Почитати її можна тут.

І ось ми отримали повідомлення, що жителі району самі вийшли прибирати ліс. Один із активістів цього руху Дмитро Антонець написав на своїй сторінці в Фейсбуці: «Як ви всі знаєте, мене особисто дуже турбує тема збереження нашого лісу. На сьогодні є певний результат того, що мені вдалося зробити разом з тими, хто допомагав з власної волі, проявив ініціативу. Вважаю, ми зробили багато, і всім за це вдячний!»

Протягом декількох днів активісти збирали сміття, проводили чистку лісу від сухостою та дерев, що впали. Все це чудово, але ліс – це легені цього району, де постійно спостерігаються викиди в атмосферу забруднюючих речовин, склад яких ніхто так і не може визначити. Але чорний сніг та бруд на вікнах жителі району спостерігають постійно.

Відео дня

Під час засідання робочої комісії голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич пообіцяв, що продаж земельних ділянок в районі паперової фабрики здійснюватися не буде, адже активісти надали переконливі докази підробки документів, за допомогою яких було змінено цільове призначення землі, на якій знаходиться ліс. Але на практиці ні арешту, ні мораторію на продаж ділянок в лісі не відбулося.

Незважаючи на ці обіцянки, ліс зараз починатимуть активно забудовувати. З протилежного боку від комбінату вже 3 ділянки вирізані, і повним ходом йде підготовка до заливання фундаменту. Активісти зняли відео, але владі це не цікаво. На останньому відео була знята розмова з одним із «господарів», який стверджує, що купив ділянку 4 місяці тому. Виходить, що Ігор Гундич не виконав свою обіцянку проконтролювати накладення арешту? Вже більше тижня до нього хочуть потрапити на прийом активісти, але не вдається поки. Влада знову недоступна для людей. Чекаємо відповіді з інстанцій, правоохоронних органів. Робота з оформленням документів відбувається дуже повільно.

Незважаючи на це, з наступної суботи мешканці прилеглих будинків знову почнуть ходити в ліс і прибирати далі. Сподіваюся, після виборів ця вся машина закрутиться в іншу сторону. У будь-якому випадку чим більше нас, чим більше у нас ініціативних людей, тим швидше все йде. Важлива участь кожного! Це вже на совісті індивідуально. Без лісу ми проживемо набагато менше в цьому світі. А де будуть рости наші діти? Хто думає трохи за завтра і хто цінує наш ліс – приєднуйтесь! А краще припиніть чекати, поки хтось проявить ініціативу, подумайте, що можете зробити особисто. Посадити дерево і доглядати за ним – гарна ідея!

Нагадаємо, нещодавно до редакції звернулися жителі мікрорайону Паперової фабрики у Житомирі з проханням про допомогу: люди задихаються, в їх вікна щодня летить сажа, а дітки постійно хворіють.
 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Кира Оржеховская

    Сами нагадили - сами убрали, все логично, молодци.
  • Viktoria Ilyenko

    А ліс хто загажує? Влада? Самі загадили. самі прибираюсь. Хіба це неправильно?
  • Dennis Korzun

    Ну так на Владу надіятись нема чого!!! Там томосом зайняті були а те що воду не можна пити то всьо путін винен! Те що ліси в Житомирі нещадно винищують то всьо брехня і фейк !!! Через років 20 Україна зіштовхнеться з нехваткою питтєвої води
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up