Зафіксовано черговий факт обмеження доступу до річки Тетерів у Житомирі – матеріали скеровано до міськради

Зафіксовано черговий факт обмеження доступу до річки Тетерів у Житомирі – матеріали скеровано до міськради

Як повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу, 27 лютого 2024 року під час здійснення рейдових заходів, спрямованих на запобігання та виявлення порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, спеціалістами інспекції здійснено обстеження території в м. Житомирі в районі перехрестя вулиці Шпаковської та провулку Політехнічного.

В ході обстеження встановлено, що вздовж чотирьох земельних ділянок встановлені огорожі на відстані від 5 до 41 метрів від урізу води р. Тетерів.

Матеріали за вказаним фактом Інспекцією скеровано на адресу Житомирської міської ради для вжиття заходів реагування на виконання вимог законодавства щодо забезпечення громадянам вільного доступу до води (ч.5 ст. 61 Земельного кодексу України) та демонтажу парканів, встановлених в прибережній смузі річки Тетерів вздовж земельних ділянок, розташованих за вказаною адресою.

 

Відео дня

 

Нагадаємо, 21 лютого екоінспектори зафіксували обмеження доступу до річки Тетерів у районі гідропарку.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Віктор Капітанюк

    І шо толку???!!
  • Tkachuk Włodzimierz

    Це стосується також мешканців, які проживають в сторону малого пляжу, підхід до річки має бути вільним для громадян міста та просто  для відпочиваючих , понад річкою немає проходу!!!?
  • Олена Редько

    Дуже цікаво: хто дав дозвіл на забудову зони біля річки ? Чи отримав ділянку на забудову цього берега річки хтось із Атовців, або зараз із захисників України ? Може комусь з їх сімей дали ділянку? Мене беруть сумніви що той хто потребує і заслуговує на цю ділянку, її отримав.

keyboard_arrow_up