За кожен підсніжник - штраф до 62 грн: екологи нагадують про заборону збору та торгівлі весняними первоцвітами

За кожен підсніжник - штраф до 62 грн: екологи нагадують про заборону збору та торгівлі весняними первоцвітами

Про відповідальність нагадує Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Нарешті прийшла довгоочікувана весна, сходить сніг і вже скоро великих обсягів набуде торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – первоцвітами.

Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляє, що у період з березня і до травня буде посилено заходи державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу. Проводитимуться перевірки місць збору та збуту декоративних рослин, під час перевезення на автошляхах та в пунктах пропуску через державний кордон.

Згідно такс для обчислення розміру компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, з числа видів занесених до Червоної книги України, порушникам доведеться сплатити заподіяну природі шкоду за кожну трав’янисту рослину: підсніжники – від 49 до 62 гривень, цибуля ведмежа (черемша) – 62 гривні, шафрани, сон трава – від 37 до 62 гривень залежно від виду.

Відео дня

Крім того відповідно до ст.881 ч.2 КУпАП порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень із конфіскацією об'єктів рослинного світу

Державна екологічна інспекція Поліського округу звертається з проханням до всіх громадян – проявити свою екологічну свідомість та допомогти зберегти такі прекрасні дари природи.

Пам’ятайте, купуючи букетики первоцвітів, ми стимулюємо продавців до ще більшого збору цих рослин у наступні роки, адже є попит – є і пропозиція. А до 8-го березня жінкам буде не менш приємно отримати придбаний у магазині горщик із декоративними крокусами чи гіацинтами. Тільки наша особиста відмова від купівлі зникаючих квітів дасть їм шанс рости і квітувати щовесни.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Юрий Поплавский

    Не пІдсніжник,  а ПРОЛІСОК
  • Наталия Довбыш

    А содовые?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up