З турботою про екологію: у Житомирі заборонили торгівлю штучними квітами

З турботою про екологію: у Житомирі заборонили торгівлю штучними квітами

Незабаром християни західного та східного обряду святкуватимуть Великдень, а за тиждень настануть поминальні дні, що звуться «проводами», «гробками», «радуницею», - нагадує Житомирька міськрада..

Дискусії щодо того, які квіти – живі чи виготовлені з пластику – нести на цвинтар у поминальні дні,  точаться в Україні не один рік.  3 березня  2021 року прийнято рішення «Про організацію тимчасових  торговельних майданчиків у м. Житомирі для торгівлі товарами ритуального призначення», у якому йдеться про погодження КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» з 1 квітня до 16 травня 2021 року організації тимчасових торговельних місць для торгівлі товарами ритуального призначення із забороною торгівлі штучними квітами. Просимо з розумінням поставитися до рішення, яке виконавчий комітет прийняв,  вбачаючи в  штучних квітах загрозу життю та здоров’ю людей. 

Пластик  виділяє в атмосферу отруту, спалення таких квітів забруднює повітря токсинами, в тому числі й діоксинами, які призводять до виникнення онкологічних захворювань. Закопувати минулорічні штучні квіти сенсу не має, бо вони  біологічно не розкладаються. Слід відмовитися від спалювання  штучної поминальної атрибутики на кладовищах.

Екологи стурбовані: практика прикрашати  могили  пластиковими квітами та вінками несе пряму загрозу всьому живому. А тому не слід витрачати  кошти на квіти, що згодом стануть сміттям на звалищі!

Відео дня

Чудова альтернатива  -  квіти живі, вінки з хвої, висаджені в ґрунт рослини та сухоцвіти.   

Просимо також представників релігійних конфесій долучитися до проведення роз’яснювальної роботи з жителями громади про шкоду довкіллю від використання та утилізації штучних квітів.

Живі квіти є символом вічного життя, тому саме вони, свічки та молитва  будуть доречними під час поминання. Тож, засвідчуючи свою пам'ять про померлих, віддаймо їм шану належним чином, не загрожуючи при цьому живому!  А  рослини на могилах  стануть символом  вічного життя та спокою!

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (25)
  • Надежда Крылова

    Новый анекдот)))
  • Ольга Йолкіна

    Нарешті.
  • Раиса Зелинская

    Нарешті
  • Євгена Шара

    Сподіваюсь рішення прийняте без перевищення повноважень та з дотриманням Конституції України, бо сувеніри з пластику, пляшки з пластику теж забруднюють екологію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up