Їздити транспортом не заборонять, магазини не закриють: у Житомирі не згодні з постановою головного санітарного лікаря області

Їздити транспортом не заборонять, магазини не закриють: у Житомирі не згодні з постановою головного санітарного лікаря області

Під час позачергового засідання 17 квітня виконком розглянув лист від головного санітарного лікаря Житомирської області Зіновія Парамонова з постановою «Про додаткове посилення карантинних та обмежувальних заходів на території Житомирської області в період з 17 квітня по 27 квітня 2020 року».

Житомирський міський голова зауважив, що прийняття постанов такого рівня належать до повноважень Уряду.
«Я розумію, що у містах Житомирської області – Малині, Житомирі, Бердичеві, Коростені склалася складна ситуація з кількістю захворювань. І ця постанова – це навіть не надзвичайний стан, це трошки більше, ніж надзвичайний стан. І я думаю, що такого рівня постанови може приймати лише Уряд. Візьмемо декілька моментів – пунктів цієї постанови», – сказав Сергій Сухомлин.
Фактично цією постановою терміном на 10 днів забороняється робота всіх підприємств Житомира. Також міський голова звернув увагу, що місто, у якому проживає 270 тис. людей, закривши продуктові магазини, забезпечити харчуванням на такий час не реально.
«Ми дякуємо за ці рекомендації, поки що не бачимо необхідності їх приймати на своєму штабі і робити аналогічне рішення виконком», – резюмував Сергій Сухомлин. 

Нагадуємо, головний санітарний лікар Житомирщини Зіновій Парамонов 16 квітня підписав постанову «Про додаткове посилення карантинних та обмежувальних заходів на території Житомирської області в період з 17 квітня по 27 квітня 2020 року». 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 Два заклади охорони здоров’я Житомирщини отримають електромобілі первинної меддопомоги 13:00 Житомир в Instagram: День вишиванки і не тільки 12:41 Регулярне нагадування: як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії 12:21 Сьогодні - День народження Інтернету Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 12:02 Виконуючий обов’язки сільського голови організував схему збагачення при закупівлі генераторів - учасники збагатилися на майже 2 млн грн photo_camera 11:40 Надходження доходів до обласного бюджету за 4 місяці склали 567 мільйонів гривень 11:21 До уваги випускників 2024 року та молоді! Вищі військові навчальні заклади Міністерства оборони України запрошують до навчання! 11:00 У Народицькій громаді чоловік обікрав сусіда, коли був у гостях 10:41 Зникло в Києві – знайшли в Бердичеві: у сервісному центрі МВС виявили розшукуване авто 10:22 Alice - amazing circus show (Новини компаній) 10:20 Шахрайство з продажем автівки та вимагання 5 тис доларів США за відмову її придбання – у Житомирі двом «довічникам» повідомили про підозру 10:00 Житомирян запрошують на фінальну презентацію архітектурної концепції скверу на Замковій горі 09:40 Втрати ворога зросли на 1410 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 23.30 16 травня щодо російського вторгнення 09:00 17 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 СБУ затримала агентку рф, яка наводила російські ракети на Житомирщину 17:30 Дефіцит в енергосистемі буде зберігатись упродовж двох років, - Харченко 17:00 З 18 травня у чоловіків при перетині кордону перевірятимуть наявність військово-облікових документів 16:19 У Житомирі відзначили Всесвітній день вишиванки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up