Які зміни чекають українців у листопаді

Які зміни чекають українців у листопаді

З 1 листопада на українців чекає ряд змін і нововведень, серед яких – подорожчання долара, посилення карантину і зростання витрат на комуналку.

У листопаді українцям підвищать ціну на газ

Так, ціна на природний газ у листопаді за тарифом «Місячний» зросте до 6,33 грн/куб. м. з ПДВ (без вартості розподілу). 

НАК «Нафтогаз України» оголосив про встановлення ціни газу для населення у листопаді 2020 року на рівні 6,33 грн/куб. м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки). Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зміни цін на газ, за їхніми словами, у листопаді обумовлені передусім сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо.

Відео дня

Так, ціна на природний газ у листопаді за тарифом «Місячний» зросте до 6,33 грн/куб. м. з ПДВ (без вартості розподілу). Для тих клієнтів, які в листопаді підключать тариф «річний», ціна газу на наступні 12 місяців становитиме 6,45 грн/куб. м з ПДВ (без вартості розподілу).

До того ж споживачі, які підключили тариф «річний» у попередні періоди, продовжать платити за газ ту вартість, яку зафіксували при переході на літній тариф. До 31 жовтня включно ще можна підключити цей тариф за ціною 5,24 грн/ куб. м з ПДВ.

Курс долара у листопаді

У листопаді вартість валюти буде коливатися в межах 28,5-28,8 грн/$. Так, валюта може додати в ціні близько 20-30 копійок. Однією з основних причин є нова хвиля пандемії коронавірусу.

Крім того, погіршити ситуацію може затримка голосування бюджету на 2021 рік.

Нагадаємо, МВФ поліпшив прогноз для України за валютним курсом і темпами зниження ВВП. На 2025 рік аналітики МВФ очікують курс гривні до долара США на позначці в 28,10 (попередній прогноз – 28,70). Падіння ВВП України очікується на 7,2% (попередній прогноз – 8,2%).

Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний курс гривні до долара складе:

2020 рік – 27,20 грн / долар (попередній прогноз – 30,0 грн/$)

2021 рік – 28,12 грн / долар (попередній прогноз – 28,9 грн/$)

Курс долара до кінця року в Україні сильно не зміниться, проте можливі певні коливання. 

Черговий пік карантину

МОЗ очікує на кінець листопада пік коронавірусу в Україні. Традиційно саме в цей період часу спостерігається зростання для всіх інфекційних захворювань. 

У більшості бізнесу, який працює у сфері обслуговування, ситуація буде непроста, але повного закриття, ймовірно, не буде. Поки влада обмежується м’якими заходами: зобов’язують закриватися після 22 годин, встановлюють вимоги щодо максимальної кількості людей у закладах, вводять обмеження на масові зібрання, зокрема й концерти.

Злетять суми в платіжках за комуналку

Близько 70% у витратах на комуналку – вартість опалення. Старт опалювального сезону вже відбувся, а у листопаді українці отримають перші платіжки за тепло. Поки тільки за половину місяця, однак уже у листопаді платити за комунальні послуги доведеться значно більше.

До того ж будуть зростати й тарифи на опалення. І все буде залежати від ціни газу, яка становить до 80% в складовій вартості тепла. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up