Як Житомирщина пережила морози: дороги, опалення, свята

Як Житомирщина пережила морози: дороги, опалення, свята

Житомирщина пережила сильні морози. 

14-20 січня температура в області коливалася від 10 до 20 градусів морозу. Наскільки місто та область були готові до такої погоди – видно вже зараз. 

Дороги та їхнє прибирання

У ніч з 14 на 15 січня 2021 року на вулицях міста працювала механізована протиожеледна бригада у складі 9 одиниць спецтехніки:

  • Відео дня
    /li>

Використано близько 300 тонн піскосуміші та 28 тонн солі. На прибирання та посипання тротуарів було задіяно 9 одиниць спецтехніки і 21 працівник КП «УАШ» та підрядні організації. 

Для забезпечення безаварійного проїзду на автомобільних дорогах з настанням морозів та снігопаду працювало 40 одиниць дорожньої техніки. Було задіяно 56 робітників. У черговому режимі працювало 42 дорожники та 27 механізмів. Коли опади були відсутні, увага приділялась очищенню від снігу та обробці протиожеледними матеріалами зупинок автотранспорту, пішохідних тротуарів та узбіч й з'їздів доріг. 

А ось 16 січня рятувальниками області здійснено 3 виїзди для надання допомоги водіям автотранспортних засобів, що потрапили у перипетії на дорогах через ожеледицю. 

У Бердичеві водія-дальнобійника навігатор скерував хибною дорогою, в результаті чого вантажівка опинилася на мосту, який не передбачений для руху габаритної техніки. Транспортний засіб частково скинуло у невелику канаву. На допомогу водій викликав підйомний кран та звернувся до рятувальників. Краном була припіднята кабіна, а пожежний МАЗ тягнув тросом причеп і ще близько 500 метрів відбуксовував вантажівку до дороги. 

Поблизу села Перетік Любарського району легковий автомобіль, що рухався по ґрунтовій дорозі, занесло на узбіччя, і він застряг посеред поля. За допомогою троса і пожежної техніки автомобіль було повернуто на автодорогу. 

А у селі Лопатичі Олевського району бійцям ДСНС довелося надавати допомогу вже медичному транспортному засобу Олевської центральної лікарні, який забуксував на одній із вулиць села (колеса автівки потрапили в глибоку колію дороги). За допомогою лебідки рятувальники витягнули автомобіль швидкої допомоги. 

Проблеми з опаленням

Через морози почалися прориви та аварії у сфері теплопостачання. 16 січня вранці на магістральній тепломережі сталась аварія по вул. Князів Острозьких, 112. Тоді без теплопостачання залишились будинки: 

А вже 19 січня район Корбутівка у 19-градусний мороз залишився без опалення, і люди вимушені були сидіти в холодних квартирах в очікуванні тепла. Житомиряни у фейсбуку опублікували фотографії термометрів, на яких показана температура вдома: 

«У квартирі 14 градусів, батареї – лід, і, як я розумію, це лише початок! Аварійна "Теплокомуненерго" пояснила: "Вимкнули світло котельні, її намагаються запустити, але коли це вийде в такий мороз – ніхто не знає", і додають, що самі в шоці, як можна було вимкнути світло в такий мороз! Хто відповідальний в такій ситуації? Прогнози геть невтішні», – йдеться в публікації житомирянки Ірини Кірейцевої. 

Тоді у КП «Теплокомуненерго» заспокоїли, мовляв, відновлюється робота районної котельні РК-5: «Сьогодні вночі РЕМ аварійно відключив електрику у центрі міста. В результаті було вимкнено 1 районну котельню і 2 квартальні. На 8 годину ранку роботу двох поновлено. Відновлюється робота районної котельні РК-5. Через її аварійне відключення стались також численні пориви. Наразі у декількох будинках відсутнє теплопостачання. Ведуться аварійні роботи». 

А вже вночі 20 січня стався черговий прорив тепломережі поблизу будівлі УМВС по провулку Львівському, 4. 

У результаті пориву було тимчасово зупинено теплопостачання у 8 будинках за адресами: 

Порив було своєчасно ліквідовано. 

Водохреще не проводили

Цього року у Житомирській міській ОТГ не проводили традиційне загальноміське освячення води у Гідропарку. Насамперед це пов’язано з суворими карантинними обмеженнями до 24 січня, запровадженими урядом. 

«Зважаючи на карантинні обмеження, цього року у Житомирі не буде традиційного загальноміського освячення води на свято Богоявлення, яке відзначають 19 січня. Однак жителі, дотримуючись заходів безпеки, зможуть упродовж дня прийти до храмів і набрати свяченої води», – зауважив секретар міської ради Віктор Клімінський. 

«У храмах пройдуть молебні з освяченням води, де містяни зможуть набрати собі її для окроплення домівок, споживання тощо», – наголосив на зустрічі голова Ради Християнських Церков Житомира та Житомирської області Андрій Талько. 

Валерія Наумова

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Елисей Бобренко

    День влюбленых уже близко, по-этому советую уже искать идеи для подарков второй половинке. Если на ум ничего не приходит то советую почитать статти на этом сайте https://chto-podarit.top/chto-podarit-parnyu-na-14-fevralya/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up