Як в апеляції Житомирська міська рада «злила» виграний суд щодо відновлення благоустрою біля АЗС «ЮПІДЖІ»

Як в апеляції Житомирська міська рада «злила» виграний суд щодо відновлення благоустрою біля АЗС «ЮПІДЖІ»

У Рівненському окружному господарському суді 21 квітня 2021 року відбулось засідання по апеляції від представників ТОВ «ЮПІДЖІ» щодо відновлення благоустрою. 

Представники АЗС «ЮПІДЖІ», що розташована за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності, 29, не згодні з рішенням Житомирського обласного господарського суду відновити благоустрій комунальної землі Житомирської ОТГ. Присутній від Житомирської ОТГ директор юридичного департаменту міськради Євгеній Черниш не зміг навіть зрозуміти запитання до нього від суддів і адекватно відповісти та, як підсумок, повністю «злив» виграний раніше суд. 

Присутні під час засідання апеляційного суду у м. Рівному висловилися, що настільки вражені тим, що очільник юрдепартаменту не розуміється на діючому законодавстві України, що не відкидаючи певним чином корупційну складову, наполягають на повній фаховій невідповідності Є. Черниша займаній посаді.

Ще 22 березня 2021 року у Господарському суді Житомирської області було оголошено результативну частину рішення по справі сумнозвісної АЗС «ЮПІДЖІ», яким заборонялася будь-яка діяльність з реалізації нафто- та газопродуктів для автозаправного комплексу. І вже 1 квітня 2021 року будо складено повний текст рішення. Позов було подано громадською організацією «Громадська оборона» до товариства з обмеженою відповідальністю «Юпіджі» про знесення самочинного будівництва. 

Відео дня

Представник ГО «Громадська оборона» Максим Мелешко того ж дня, 21 квітня, розмістив у фейсбуці пост під назвою «Плакати чи сміятись?», в якому надав оцінку діям представників міської влади.

Після тривалої боротьби за власні права, всупереч діям представників Житомирської міської влади, містяни отримали перемогу в суді першої інстанції. Але з’ясувалося, що навіть стовідсотково виграшну справу юристи з юридичного департаменту міськради можуть програти тільки тому, що не розуміють юридичну термінологію та законодавство України. 

На жаль, суд не допустив представника ГО «Громадська оборона» представляти інтереси третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. А під час судового  засідання суддя підловила представника позивача – директора юридичного департаменту ЖМР – на тому, що останній сказав, що позовна заява була подана суб’єктом владних повноважень відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування». Подібні обґрунтування призвели до того, що головуюча суддя ще декілька разів уточнила підстави подачі позову, що призвело до рішення про закриття провадження по справі і роз’яснення можливості позивачу звернутися з позовом в порядку адміністративного судочинства.

Представник позивача казав, що позов подано в інтересах навколишнього природного середовища і, реалізовуючи владні повноваження, це дійсно підпадає під юрисдикцію адміністративного судочинства. Але головуюча суддя все ж таки мала б підштовхнути, підказати, що відшкодування (відновлення) матеріальної шкоди, в тому числі й благоустрою, не є реалізацією владних повноважень Житомирської міської ради. У цьому разі ЖМР виступає розпорядником землі і має звертати увагу на ЗК (Земельний кодекс) України, ст. 152 ч. 2 – «Власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов'язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою, і відшкодування завданих збитків». 

Після закінчення засідання склалося враження, що сторони по справі не зрозуміли, в чому полягало рішення суду, дехто навіть обурився і не зрозумів, чому головуюча суддя вказала на адміністративний суд. 

Руслан Мороз

Читайте також:

Поки міська влада бездіє, житомиряни домоглися у суді закриття скандальної «ЮПІДЖІ».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up