Як у Житомирі працюватимуть поліклініки, кафе, спортивні зали та кінотеатри з послабленням карантину

Як у Житомирі працюватимуть поліклініки, кафе, спортивні зали та кінотеатри з послабленням карантину

Під час позачергового засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, у вівторок, 30 червня, було послаблено карантин на території міської ОТГ.

У зв’язку з цим, починаючи з 1 липня, свою роботу у звичайному режимі відновили поліклініки та амбулаторії, заклади торговельно-розважальних центрів, спортивні зали, фітнес-центри, заклади культури, готелі та хостели.

Тому питання, як все тепер працюватиме, виникає в кожного. Редакція «20 хвилин» підготувала роз’яснення про роботу закладів з послабленням карантину.

Амбулаторії та поліклініки

Відео дня

Як пояснила заступниця міського голови Марія Місюрова, процес запису в поліклініки та амбулаторії залишається незмінним. Вони розпочали свою роботу з 1 липня за попереднім електронним записом чи через поліклініку без черг.

«Вчора (1 липня – авт.) було більше людей, які звернулися за медичною допомогою, але от сьогодні (2 липня – авт.), я тільки повернулася з поліклініки, все спокійно, все працює в штатному режимі. Тому всі хто хочуть – повинні записатися на прийом і потім вже вирішувати питання або направлення до вузького спеціаліста, або до сімейного лікаря», - наголосила Марія Місюрова.

Приходити обов’язково в масках. На вході в поліклініки працюють медичні працівники, які проводять температурний скринінг.

Кафе та ресторани

Ще з четверга, 25 червня, закладам громадського харчування дозволили приймати людей всередину приміщення. Відповідно, на сьогодні кафе та ресторани працюють в звичайному режимі з умовою роботи до 22:00. Ті заклади, які працюють в нічний час, повинні отримати відповідні дозволи на роботу та погодження від членів виконкому.

«Власники мають забезпечити дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років). Крім того, персонал має бути забезпечений засобами індивідуального захисту обличчя, очей та рук. Відвідувачі також повинні перебувати у приміщенні у респіраторах або захисних масках (крім часу приймання їжі) та дотримуватися відповідних санітарних та протиепідемічних норм»,  -  йдеться на сайті Житомирської міської ради.

Спортивні зали та кінотеатри

Заклади подібного типу повинні дотримуватися особливих вимог, що опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров’я.

МОЗ рекомендує:

  • Під час роботи вимірювати температуру всім працівникам закладу. Якщо температура тіла понад 37,2 С, то вважається, що до роботи не допускають;
  • Усім відвідувачам вимірювати температуру при вході до закладу;
  • Під час проведення індивідуальних занять у спортивному залі дозволяють, щоб одна людина перебувала на площі 10 кв. метрів. Якщо це групові заняття – то не більше однієї людини на 5 кв. метрів.
  • У  фітнес-центрах важливо розмістити антисептики в невеликій тарі, паперові рушники, а також урни для їхньої утилізації. Важливо нагадувати клієнтам про дезінфекцію рук та спортивного інвентарю;
  • Кінотеатри працюватимуть за основної умови – наповненістю не більше 50% відвідувачів.

Лера Наумова

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up