Як перевірити, чи платить роботодавець ваші страхові внески. Інфографіка

Як перевірити, чи платить роботодавець ваші страхові внески. Інфографіка
  • Ви працюєте і впевнені, що роботодавець ретельно сплачує за вас всі необхідні внески, які гарантують вашу захищеність на випадок хвороби, втрати роботи або при виході на пенсію?

Втім, не завжди все складається саме таким чином. Щоб бути впевненим, що ваші права захищені, можете особисто перевірити цю інформацію на сайті Пенсійного фонду України.

Що таке страховий стаж і на що він впливає

Страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) поєднує в собі обов’язкові внески на пенсійне страхування, страхування від безробіття, від тимчасової втрати працездатності та від нещасного випадку на роботі чи професійного захворювання.

Якщо роботодавець (підприємство, фізична особа або фізична особа-підприємець) має найманих працівників, він зобов’язаний щомісяця сплачувати за них ЄСВ у розмірі 22% від бази нарахування (заробітної плати, винагороди за виконання робіт або надання послуг).

Відео дня
div>

Як перевірити факт сплати внесків та набутий страховий стаж

Завітайте на портал електронних послуг Пенсійного фонду України або завантажте мобільний додаток «Пенсійний фонд» (Google Play та iOS).

Авторизуйтеся в особистому кабінеті зручним для вас способом:

  • За кваліфікованим електронним підписом (КЕП), який можна отримати в ДПС, акредитованому центрі сертифікації ключів, у банківських установах (перелік яких є на порталі).
  • Шляхом ідентифікації за Gov ID, який включає в себе ідентифікацію за ЕЦП, за мобільним телефоном (Mobile ID) або за наявності рахунку в одному з 27 банків України (Bank ID).
  • За логіном і паролем – можна отримати в територіальних органах Фонду, надавши паспорт та ідентифікаційний код.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up