Власники собак мають шанс безкоштовно чіпувати своїх улюбленців

Власники собак мають шанс безкоштовно чіпувати своїх улюбленців

КП “Центр захисту тварин” Житомирської міської ради закликає чіпувати своїх домашніх улюбленців.

Процедура відбувається в межах реалізації Бюджету участі – № 57, суть якого полягає в безкоштовній ідентифікації методом чіпування безпритульних та домашніх собак у місті Житомирі.

Електронна ідентифікація тварин (чіпування) – підшкірна імплантація мікрочіпу (стерильна капсула з біоумісного скла розміром з рисове зерно), який несе в собі унікальний 15-значний номер з усією необхідною інформацією про тварину та її власника. Процедура є швидкою, безболісною та цілком безпечною для життя та здоров`я тварини!

Основна мета реалізації проекту – регулювання чисельності безпритульних тварин та системи обліку домашніх тварин у Житомирі. Відповідно до основних напрямів діяльності підприємства, безпритульні собаки, що підлягають відлову та стерилізації, безпосередньо проходять процедуру чіпування, що дає якісну та прозору інформацію про кожну безпритульну тварину в онлайн доступі для кожного бажаючого громадянина, забезпечуючи відкритість  роботи підприємства!

Відео дня

Умови чіпування власницьких собак:

Тільки для власників собак;

Проживання на території Житомира;

Попередня реєстрація тварини на сайті  https://animal-id.info  (підтвердити внесення даних в діючий міський реєстр Житомира);

Собака повинна мати щеплення від сказу, яке було проведене не пізніше як за рік до моменту чіпування.

Для чого це необхідно:

електронна ідентифікація – це найнадійніший, найгуманніший, швидкий та абсолютно безпечний спосіб ідентифікації тварин.

у багатьох розвинених країнах світу електронна ідентифікація тварин є обов’язковою, в інших – ця процедура дуже популярна.

з 2010 року в’їзд тварин без наявності спеціального мікрочіпа в країни Євросоюзу заборонено.

Переваги електронної ідентифікації:

можливість підтвердження права власності на тварину;

можливість виїзду за кордон з твариною;

можливість повернення втрачених або вкрадених тварин в Україні та за її межами;

можливість страхування тварини.

Станом на 13.04.2018 року методом чіпування ідентифіковано та зареєстровано 402 безпритульних та 36 домашніх собак.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up