Військові розповіли про ставлення держави до себе: «Ми вас туди не посилали». Відео

Військові розповіли про ставлення держави до себе: «Ми вас туди не посилали». Відео
Приблизно сотня бійців 95-ї окремої аеромобільної бригади з різних міст України зібралися в Житомирі, щоб відзначити довгоочікувану демобілізацію.

Військові переконані - після перебування на фронті стали майже рідними, тому вважають своїм обов’язком підтримувати бойових побратимів та їх сім’ї.

“Так само, як ми воювали єдиними військовим колективом, так само єдиним військовим колективом ми маємо, і будемо рухатись далі для того, щоб відстоювати наші інтереси. І не тільки наші, а й інтереси наших сімей, побратимів, як загиблих, так і поранених,” - каже голова ГО "Бойове братерство ветеранів АТО"  Валерій Логінов.

Голова “Благодійного фонду “АСАП ЕМС Хотабич” Ілля Лисенко розповідає: вже зараз видно неспроможність держави повноцінно задовольнити потреби військовослужбовців, а після повернення тисяч бійців по закінченню бойових дій ситуація тільки погіршиться.

Відео дня

«Необхідно докорінно реорганізувати роботу різноманітних інститутів, які соціально підтримують людей з інвалідністю, фізичними вадами,” - каже він.

Голова громадської організації “Всеукраїнська спілка ветеранів АТО” Тарас Ткаліч додає: змінювати треба також ставлення до бійців, які потребують підтримки з боку держави.

“В нас вже буває таке, що у воєнкоматах нам кажуть: “Ми вас туди не посилали”. Деякі лікарі кажуть пораненим хлопцям: нам простіше надати вам групу з інвалідності, “списати” вас, ніж лікувати. Ми з цим стикаємося і будемо з цим боротися,” - каже Тарас Ткаліч.

Голова ГО "Бойове братерство ветеранів АТО"  Валерій Логінов запевняє: у боротьбі з бюрократизмом налаштовані рішуче, адже надійний тил з боку держави - це запорука успішних бойових дій на передовій.

“Не менш гостро стоїть питання про антибюрократичну операцію тут, у тилу. Тому що без змін, без реформ тут, ми не зможемо перемогти нашого “злійшого друга”, який набивається до нас у брати”, - каже Валерій Логінов.

Демобілізовані бійці розповідають: важко звикнути до звичайного цивільного життя, думками вони постійно залишаються з бойовими побратимами, які, знаходяться на передовій.

“Навіть таке буває, що подивишся новини в телевізорі, і одразу все згадується, всі спогади про те, що там було, дуже сильно хочеться повернутися. Допомогти хлопцям, які залишилися там, на передовій. Розумієш, як вони там знаходяться, які там умови”, - каже боєць 95-ї ОАЕМБр з позивним “Барні”.

Після прес-конференції деяких бійців та волонтерів відзначили грамотами і медалями “За єдність України” та влаштували для них урочистий банкет.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття 10:00 Інцидент на Бердичівській: чоловік погрожував водійці ножем та пошкодив автомобіль 09:40 Втрати ворога на 7 травня: 25 танків, 1160 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up