Відкриття аеропорту «Житомир» може відбутися вже цієї весни

Відкриття  аеропорту  «Житомир» може відбутися вже цієї весни
Близько року тому з’явилися лише перші розмови про ймовірність відновлення Житомирського аеропорту. Тоді інвестори тільки розповідали про плани та перспективи. Сьогодні ж – це вже майже готовий до експлуатації об'єкт.

Роботи з ремонту та організації роботи Аеропорту в Житомирі на фінішній прямій. Генеральний директор авіакомпанії «ЯнЕйр» Ярослав Агафонов каже, відкриття Житомирського летовища може відбутися вже цієї весни.


Аеропорт і сама авіакомпанія «ЯнЕйр» зареєстровані в Житомирі. А це суттєві надходження в міський бюджет. Крім того, на вказаних підприємствах буде створено близько кілька сотень робочих місць.


«В наших планах створення тут трьох підприємств. Це аеропорт «Житомир», де працюватиме 50-80 людей, авіакомпанія «ЯнЕйр», яка на даний момент вже існує, а це близько 200 людей та підприємство. Яке займатиметься технічним обслуговуванням літаків нашої авіакомпанії та інших авіакомпаній, а це теж, приблизно, 100 працівників», - інформує директор авіакомпанії.

Відео дня


Не дивлячись на певні труднощі з вирішенням питань оренди землі в Житомирському районі, в самому ж місті з землею проблем не виникло. Ярослав Агафонов задоволений співпрацею з міською владою, каже, що відповідальні особи в місті всіляко сприяють розвитку авіабізнесу в Житомирі.

 

Поспілкуватися з генеральним директором авіакомпанії «ЯнЕйр» та подивитись як просуваються ремонтні роботи на міському летовищі, до аеропорту прибув
перший заступник Житомирського міського голови. Сергій Сухомлин зазначає, що для Житомира аеропорт – це і нові робочі місця, і суттєві надходження в бюджет міста та його інвестиційна привабливість.

  

Представники авіакомпанії «ЯнЕйр» кажуть, після відкриття летовища, з Житомира будуть здійснюватись польоти всередині країни. Вже влітку, двічі на тиждень  плануються рейси на Одесу. Згодом, після отримання необхідного сертифікату, Житомирський аеропорт отримає статус Міжнародного.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини 11:40 Депутат парламенту Естонії Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа 11:00 Допоможіть у розшуку безвісно зниклого 65-річного жителя Бердичівського району 10:40 Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up