Весняний призов на строкову службу розпочнеться у квітні

Весняний призов на строкову службу розпочнеться у квітні

У квітні розпочнеться призов громадян на військову службу, який триватиме до травня включно. 

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, на Житомирщині підлягає відправленню у війська 546 осіб. 274 особи – до Збройних сил України, 20 – до Держспецтрансслужби, 162 людини – до Нацгвардії і 90 – до Держприкордонслужби. 

Щодо обсягу видатків, то загальна сума на наш регіон складає близько двох з половиною мільйонів гривень. На одного призовника припадає 4 633 грн 13 коп., з яких 4 540 грн – для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, і 92 грн 13 коп. – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу.

Кого зараз призивають?

На сьогодні до армії призивають чоловіків від 18 років до 27 років, яких медкомісія визнає придатними до військової служби, а вони не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії. 

Відео дня

У 2020 році весняний призов відбувався із травня по липень через епідемію коронавірусу. Також через епідемію хлопців 18-19 років у 2020 році мали призивати за бажанням, за письмовою згодою.

Хто має право на відстрочку

Одною з причин відстрочки строкової служби є здобуття освіти. На неї мають право студенти денної форми навчання закладів професійно-технічної та вищої освіти, особи, які навчаються в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі. Також таким правом можуть скористатись чоловіки, які цього потребують за сімейними обставинами чи станом здоров'я. Однак це вирішують призовні комісії на місцях.

В Україні є альтернатива військової служби для тих, кому релігія не дозволяє тримати зброю в руках. Це може бути робота на державних або комунальних підприємствах, які пов'язані із соціальним захистом населення, екологією, будівництвом, житлово-комунальним господарством та медициною.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up