У Житомирі запровадять багатофункціональну електронну пластикову «Картку житомирянина»

У Житомирі запровадять багатофункціональну електронну пластикову «Картку житомирянина»

Відповідний проект рішення сесії був опублікований на сайті міської ради.

Карта житомирянина – сучасна багатофункціональна платіжна картка з фото та прізвищем її користувача українською мовою, яка є матеріальним носієм персональних даних.

«З метою впорядкування механізмів надання пільг та послуг громадянам на території міста Житомира, їх обліку та адресності, розвитку безготівкових форм розрахунків, підвищення соціального захисту малозахищених верств населення, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», статті 19 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» міська рада», — пояснює міська влада необхідність запровадження кратки.

У проекті положення прописані можливості та додатки «Карти житомирянина»:

Відео дня

Транспортний додаток – для використання в Автоматизованій системі оплати проїзду (для надання послуг проїзду у міському пасажирському транспорті).

Платіжний додаток – для здійснення зарахувань, грошових доплат, допомог, компенсацій, дотацій, пенсій, допомоги і інших грошових виплат, заходів соціальної підтримки, зняття готівки з банківських рахунків, реалізацію безготівкових платежів за товари і послуги, пов’язаних з платіжними додатками та/або функціями, зокрема, із забезпеченням функції контролю адресності витрачання цільових соціальних дотацій, і інших операцій, доступних для виконання (за бажанням утримувача «Картки житомирянина»), надання та обліку банківських послуг.

Крім того передбачається можливість підключення інших додатків:

Соціальний додаток – містить перелік пільг, доплат, допомог, компенсацій відповідно до законодавства України та актів Житомирської міської ради та виконавчого комітету Житомирської міської ради; інформацію про діяльність утримувача картки (трудова діяльність, навчання, тощо), для отримання пільг, знижок та інших заходів соціальної підтримки.

Персоналізований додаток – містить персональні дані утримувача картки (для ідентифікації утримувача картки за прізвищем, ім’ям, по батькові, соціальним номером, тощо).

Комунальний додаток – надає можливість оплати житлово-комунальних послуг, та ведення обліку пільг та субсидій, тощо.

Медичний додаток – для надання і отримання медичних послуг, обслуговування у медичних закладах та установах м. Житомира та їх обліку, занесення та зберігання на картці антропометричних та амбулаторних даних (наприклад, група крові, медичні препарати, що викликають алергічні реакції, тощо за бажанням утримувача), іншої інформації, наприклад, медичного страхування, програм лояльності тощо (за бажанням утримувача «Картки житомирянина») тощо.

Торговий додаток – надання та облік знижок в підприємствах, закладах, організаціях та установах, тощо.

Освітній додаток – формування електронного середовища взаємодії батьків, інфраструктури міста, навчальних закладів для забезпечення інтересів учнів у навчальних закладах міста Житомира.

У додатку 2 до проекту рішення є перелік послуг, що можуть бути отримані утримувачами «Картки житомирянина» визначених категорій, але там лише одна послуга – безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті для осіб 25 категорій, серед них особи з інвалідністю I групи, діти з інвалідністю, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, особа, яка супроводжує людину з інвалідністю I групи або дитину з інвалідністю, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесені до категорії 1, учасники АТО, пенсіонери за віком, та інші.

Порядок фінансового забезпечення впровадження і функціонування “Картки житомирянина”, надання послуг утримувачам затверджується виконавчим комітетом міської ради.

Муніципальні картки вже впроваджено в Києві, Львові та Чернівцях. Нещодавно до проекту приєднались Мукачеве, Рівне та Чернігів.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up