У Житомирі відбудеться форум до відкриття “She Week for Democracy Development”

У Житомирі відбудеться форум до відкриття “She Week for Democracy Development”

Уперше в Україні на національному рівні разом з міжнародними інституціями під патронатом Міністерства соціальної політики проведуть циклічні та комплексі заходи, спрямовані на розширення можливостей жінок в Україні та світі.

7 вересня в Житомирі відбудеться Форум до відкриття She Week for Democracy Development

 

 

Відео дня

 

“She Week for Democracy Development” – це новий формат заходів в Україні щодо питань гендерної рівності за мотивами Місяця Жіночої Історії США, що започаткований в 60-х роках.

У рамках тижневика з 7 до 14 вересня організатори Центр суспільних комунікацій та UA  WOMEN у партнерстві з міською радою Житомира мають на меті об’єднати жінок різних соціальних груп та обговорити проблематику, з якою стикається кожна жінка в сучасному буденному житті.

Відкриття заплановано 7 вересня на центральній площі міста – майдані Корольова, на Форумі під відкритим небом. До вітального слова запрошені представники Європейського Союзу, посольство Канади, Конгресу Ради Європи в Україні, бо саме у ці дні проходитиме в місті вперше і Європейський тиждень місцевої демократії.

Перша частина публічних стратегічних дискусій передбачає обговорення стану сучасної політики та великого бізнесу у партнерстві і викликів, які постають перед владою щодо залученням жінок до публічних процесів. Запрошені спікери, серед яких Олександра Чуркіна,Сергій Сухомлин, Світлана Жаворонкова, Марія Мезенцева, Марина Бардіна, Тетяна Абрамова, Марина Хонда, Анна-Вікторія Воронцова, Олександр Слобожан, Ярослава Джонсон, Лілія Леонідова, Ірина Бойко, Ірина Сисоєнко, Алла Шлапак, Оксана Диптан та інші. Вони обговорять наближення до європейських стандартів у сфері прав людини, розширення жіночих можливостей, розвиток демократії та верховенства права. Учасники також почують про особливості здійснення політики рівних можливостей на місцевому рівні, роль просвітництва та важливість поширення позитивних практик по Україні та за її межами, роль лідерства жінки в закріпленні демократії, партнерство для ефективного управління, проблеми міст та фінансування Women Empowerment, міжнародні можливості, технологічні інновації та їх вплив на демократію, зростання у партнерстві та участь жінок у бізнесі.

Жінки роблять цінний внесок як військові, науковиці, медсестри, журналістки чи фабричні робітниці, поліцейські, але і досі страждають від стереотипів. Тому до слова запрошені представники Міністра внутрішніх справ, а для закріплення позицій відбудуться показові виступи.

Друга частина дискусії базуватиметься на обговоренні life and work balance жінки в сучасному світі, як виходити зі складних ситуацій і досягати успіху. Спікери говоритимуть про портрет сучасної мами 21 століття, виховання щасливої дитини, декрет жінки та чоловіка, депресію, делегування в родині та бізнесі. Поговорять про вік народження нової жінки: міфи щодо призначення, про мрії та помилки, успіх та успішних людей, як створити ефективний персональний бренд.

Хедлайнером заходу виступить одна з відомих телеведучих та блогерів, ім’я якої організатори поки що не називають. Вона розповість як покорити свій особистий Еверест.

У окремих тентах працюватимуть стратегічні воркшопи, які може відвідати кожен охочий: “Жінка в політиці”, “Жінка в бізнесі”, “Жінка лідерка та громадський сектор”, “Жінка та світ”, “Жінка в незвичних професіях та науці”, “Дівчатка школярки та студентки” – це “прокачка” учасників завданнями, інформацією, інтерактивним спілкуванням та обміном досвідом. На учасників чекатиме зустріч з менторами, людьми з великого бізнесу і впливовими особистостями, до яких в повсякденному житті доступ закритий, але на SHE WEEK  буде можливість поспілкуватися з ними віч-на-віч.

Для комфортності комунікацій та навчання для батьків з дітьми протягом усіх сесій працюватиме дитячий майданчик з відповідальними аніматорами.

Реалізація гендерної ініціативи She Week в Житомирі стає можлива за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up