У Житомирі сотні людей взяли участь у флешмобі, присвяченому «сонячним дітям»

У Житомирі сотні людей взяли участь у флешмобі, присвяченому «сонячним дітям»

Аби привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, житомиряни випустили в небо різнокольорові кульки та загадали бажання.

У середу, 21 березня, в Міжнародний день людини з синдромом Дауна, на вулиці Михайлівській відбувся флешмоб під гаслом «Всі ми різні, але всі ми рівні».

За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірини Ковальчук, акція  полягає в тому, щоб у цей сонячний день, коли весь світ відзначає всесвітній день людей з синдромом Дауна, відчути себе людиною не такою, як всі.

«Сьогодні ми всі незвичайні, ми всі в кольорових шкарпетках, для того, щоб показати свою підтримку сонячним дітям, що вони не одні у своїх потребах, щоб відчути ці дивні погляди, які кожного дня мусять відчувати ці дітки», - розповіла Ірина Ковальчук.

Відео дня

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин також долучився до акції, каже, що головне – показати житомирянам, що ці діти є.

«Іноді їм важко вийти на вулицю, важко навчатися в школі чи дитячому садочку, тому нам треба більше уваги їм приділяти. І  сьогодні цей захід - це ще один спосіб привернути до них увагу», - наголосив Сергій Сухомлин.

Підтримати сонячних діток прийшло більше сотні людей різного віку, кажуть, що хочуть показати цим особливим діткам, що вони не одні, так, вони трохи різні, але всі вони рівні.

«Я прийшла підтримати людей з синдромом Дауна. Я вважаю, що це дуже важливо -підтримувати таких дітей, щоб вони відчували – вони не одні, і вони усі, так як і ми, мають рівні права та можливості. Зараз, аби привернути увагу суспільства до проблем «сонячних дітей» ми випустимо в небо різнокольорові кульки та загадаємо бажання», - розповіла житомирянка Олена Ковальчук.

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця, пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей день став щорічно відзначатися з 2006 року.

Підтримати діток та долучитися до акції можна за адресою: м.Житомир, вул.Мала Бердичівська, 4, а також на сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/disozt/ (Житомирська обласна ГО «Діти Сонця»).

Алла Герман

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Юрий Кияшко

    Это что же, издание, эти сотни людей,взявших участие во флешмобе таким образом дистанцируются от остальной части населения страны, живущей под флагом, напоминающем своим цветом, по странному стечению обстоятельств, цвета организации "солнечных детей", давая понять большей части населения, что оно и есть эти самые "солнечные дети"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up