У Житомирі облаштовують зупинки боксами з розкладами електротранспорту

У Житомирі облаштовують зупинки боксами з розкладами електротранспорту

У Житомирі розпочали активно реалізовувати проект Бюджету участі щодо встановлювати на зупинках таблиц із графіком руху громадського транспорту. Наразі обладнано більше 160 зупинок боксами з точними розкладами руху електротранспорту.

 

Чиновники кажуть, що тепер не обов’язково заздалегідь чекати на тролейбус на зупинці, бо можна знати розклад і прийти за дві хвилини до його відправлення.
«Прибувають останні партії конструкцій для розміщення похвилинних розкладів руху громадського транспорту. Окрім центру, точні розклади на зупинках вже отримали мешканці Польової, Крошні, вулиці Чуднівської. Незабаром завершиться процес монтажу і в решті мікрорайонів міста», – розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Журналісти «20 хвилин» запитали у мешканців міста, як вони оцінюють роботу такого сервісу. Житомиряни кажуть, що впровадження такої ідеї підтримують, втім відповідністю прибуття електротранспорту згідно із розкладом не задоволені.

«Ідея хороша, завдяки розкладу не потрібно стояти на зупинках по 20-30 хвилин та чекати.Але якби тролейбус приїздив відповідно до часу на розкладі, це було б чудово. Поки що такого я не бачу», – розповіла мешканка мікрорайону Богунії Аліна.

Відео дня

На сторінці у соцмережі Дмитра Ткачука люди також почали активно коментувати пост про впровадження проекту встановлення на зупинках таблиць із графіком руху електротранспорту.

«Поки немає швейцарської точності і є випадки до 2-3 хвилин затримки, але для України це, можливо, і в межах норми. Як затримка буде 5 або більше хвилин - то це вже щось ненормально», – пише Артем Одінцов. У відповідь на це він отримав коментар. «На кожному розкладі промарковано, що затримка в 2 хвилини є допустимим технічним відхиленням. Поки що з нашими дорогами важко забезпечити швейцарську точність», – написав користувач фейсбуку «Транспорт Житомира».

Нагадаємо, з 1 жовтня проїзд у громадському електротранспорті становить 3 гривні, проте ощадливі житомиряни можуть економити з новими пакетами послуг. 

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up