У Житомирі «Годину Землі» провели з акустичною музикою та свічками

У Житомирі «Годину Землі» провели з акустичною музикою та свічками

Житомир приєднався до щорічної всесвітньої акції «Година Землі» задля привертання уваги до екологічних проблем планети.

25 березня о 20.30 Житомир став одним із тисяч міст нашої планети, де небайдужі долучилися до всесвітньої ініціативи «Година Землі», яка цьогоріч виступила під назвою «Музичний джем під зірками».
Незважаючи на зовсім типову холоднечу кінця березня, близько 70 житомирян «оточили» вулицю Михайлівська. Завдяки старанням Житомирської міської ради, житомирських митців, активістів організацій «Цілком природно» та «Житомир, зроби голосніше», мистецького об’єднання «По цимбалах» вдалося організувати свято для всіх житомирян. 
Організатори закликали вимкнути світло на одну годину як символ дбайливого ставлення до природи, а також разом почати стимулювати інтерес до проблеми зміни клімату.
Особливістю заходу стало те, що житомиряни з 20.30 до 21.30 вимкнули світло та запалили свічки. Житомиряни ж не обмежилися годинним зануренням у темряву. 60 хвилин часу, відведених для єднання усіх землян, наше місто наповнилося музикою, та ще якою. На імпровізованій сцені провели "Музичний джем під зірками" за участі митців із Житомира, Коростишева, Херсона, Южноукраїнська. Віртуозна гра музикантів та приємні голоси додали дрібку «атмосферності» до житомирської «Години Землі».
«Започатковано акцію в 2007 Всесвітнім фондом природи. В рамках акції людей організації та комерційні установи закликають вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем. Тому на годину багато міст в більш як 150 країнах світу підтримують цю акцію тим, що вимикають непотрібне освітлення. Таким чином, ми хочемо привернути увагу людей до змін клімату та об’єднати зусилля для збереження природи нашої планети. В цьому заході можуть взяти участь усі бажаючі – як окремі люди, так і організації, спільноти, навчальні заклади тощо. Кожен може приєднатися до акції, щоб таким чином висловити свою підтримку всесвітньому природоохоронному рухові. І Не дивлячись на те, що на вулиці достатньо холодно, житомиряни з радістю  приєдналися до акції», - пояснив організатор акції Ілля Грицанюк.
За його словами, майбутнє нашої Планети починається з кожного, але діяти потрібно вже зараз. Невеликі щоденні дії, як океан з крапель, складають рішення екологічних проблем.
Нагадаємо, що Всесвітня кампанія «Година Землі» була започаткована у 2007 році. Щорічно до неї залучаються десятки мільйонів громадян. 

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up