У Романівській лікарні виписали перший електронний лікарняний

У Романівській лікарні виписали перший електронний лікарняний

У вівторок, 15 червня, в КНП «Романівська лікарня» пацієнту був створений перший електронний листок непрацездатності.

Заклад став одним з перших в області, хто почав впроваджувати в роботу Е-лікарняні, - повідомляє Романівська лікарня на своїй сторінці у фейсбуці.

Це стало можливим завдяки програмному забезпеченню медичної інформаційної системи Health24, яка однією з перших інформаційних систем в країні розробила необхідний функціонал. Для пацієнта є важливим той факт, що тепер немає необхідності отримувати паперовий листок непрацездатності, а потім передавати його роботодавцю. Завдяки нововведенню тепер все набагато простіше. Лікар формує медичний висновок про тимчасову непрацездатність в медичній інформаційній системі. Пацієнт отримує на телефон СМС-повідомлення з кодом висновку. Далі цей висновок генерується в ЕРЛН (електронному Реєстрі листків непрацездатності) Пенсійного фонду України. Пацієнту лише необхідно повідомити роботодавцю код із СМС-повідомлення. Роботодавець зможе зі свого електронного кабінету відслідкувати тимчасову непрацездатність працівника (дату початку і закінчення). Але доступу до медичних даних він не матиме. Ці дані є конфіденційними.

Всі лікарізакладу пройшли навчання в МІС Health24, Академії НСЗУ, опрацювали наказ Міністерства охорони здоров’я від 01.06.2021 року № 1066 « Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» і успішно впроваджують Е-лікарняні в свою роботу.

Відео дня

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Лариса Лариса

    Я би не сказала що все так просто, тут буває пів дня не можна,, направлення до лікаря виписати,система не працює.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння 14:21 Романівський «VIVAD» став чемпіоном відкритого міського турніру з футболу імені Миколи Сюсюри photo_camera 14:00 Житомирський обласний краєзнавчий музей запрошує на відкриття фотовиставки «Полк Азов — Янголи Маріуполя» 12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up