У новий рік – зі «Світлицею добра»

У новий рік – зі «Світлицею добра»

У Романові зареєстровано нову громадську організацію – благодійний фонд «Світлиця добра».

У своїх статутних завданнях і пріоритетах новостворена благодійна організація передбачає сприяння здійсненню державних, регіональних, місцевих та міжнародних програм, спрямованих на поліпшення соціально-економічного становища в Україні. У нинішні часи «Світлиця добра» серед очевидних пріоритетів у своїй діяльності надаватиме перевагу допомозі і підтримці процесу зміцнення обороноздатності та мобілізаційної готовності країни, захисту населення у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу.

Загалом напрямів та векторів у своїй діяльності засновники фонду «Світлиця добра» передбачили доволі багато. Очевидно, що не лише підтримка волонтерської діяльності, яка сьогодні є складовою бойової могутності ЗСУ, буде серед пріоритетів новоствореної громадської структури. «Світлиця добра» не цуратиметься завдань із розвитку територіальних громад, у полі її уваги обов’язково потраплять культура та мистецтво, охорона культурної спадщини, освіта і навіть наукові дослідження. До речі, якраз така широка мозаїка статутних завдань та пріоритетів у роботі і діяльності благодійного фонду свідчить про серйозність  його намірів та бажання працювати на тривалу перспективу.

Відео дня

Щодо персоналій, то романівчани мають знати, що засновниками фонду «Світлиця добра» стали добре відомі на Романівщині жінки: Ірина Топінко та Валентина Юшкевич. Неймовірно гармонійне поєднання натхнення, наснаги, життєвого досвіду і професіоналізму у різноманітних галузях суспільної діяльності – це найперша відмітна ознака новоствореного благодійного фонду. І Валентина Борисівна, і Ірина Миколаївна користуються незаперечним авторитетом у широкого загалу земляків-романівчан. Якщо намагатися швидко і коротко відповісти на запитання про те, що поєднало Ірину Топінко та Валентину Юшкевич у процесі заснування «Світлиці добра», так це однозначно діловитість, уміння шукати і знаходити компромісні рішення, але водночас – принциповість, чесність і порядність у стосунках із колегами по роботі.

Вже найближчими днями благодійний фонд «Світлиця добра» має намір оголосити декілька гучних, соціально значимих акцій, які стосуватимуться нині найголовнішої мети – допомоги підрозділам ЗСУ і причому допомоги тим, хто стоїть віч-на-віч із ворогом.

Ну а читачам нашої газети буде цікаво дізнатися, що учасниками благодійного фонду «Світлиця добра» можуть бути дієздатні фізичні (і також юридичні) особи, які підтримують його мету і завдання та визнають його статут. До роботи фонду «Світлиця добра» можна доєднатися, завітавши до його офісної кімнати у будинку за адресою: вул Лялевича, 2 (приміщення колишньої бібліотеки для дорослих). Контактні телефони для спілкування із засновниками та представниками фонду «Світлиця добра» ми надамо вже у наступному виході нашої газети.

Наталка Рисіч

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up