У "Міськсвітла" власний календар: у 2018 вони мали б працювати аж 373 дні!

У "Міськсвітла" власний календар: у 2018 вони мали б працювати аж 373 дні!

Антикорупційний рух Житомирщини підрахував, що Міськсвітло обслуговуватиме сфітлофорні об'єкти трохи більше календарного року та розповів, як використовуватимуться протягом 2018 року 5 мільйонів 340 тисяч гривень, виділених підприємству з міського бюджету.

Інформацією на своїй сторінці у соцмережі поділилася ГО "Антикорупційний рух Житомирщини".

"На останній сесії Житомирської міської ради, депутат від партії «Самопоміч» Олександр Рибак підняв питання фінансування комунального підприємства «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло». Враховуючи те, що міський голова Сергій Сухомлин вважав за краще не виносити сміття з хати та запропонував питання розглянути у тісній компанії депутатів, громадськість так і не дізналася про цікаві цифри КП «Міськсвітло». Ми вирішили розібратися з цією інформацією та відкрити її для житомирян.

Загалом на 2018 рік з бюджету підприємству виділили 5 мільйонів 340 тисяч гривень. З них 1 мільйон 368 тисяч має піти на оплату електроенергії по світлофорним об’єктам міста. Ще 2 мільйони 450 тисяч на технічне обслуговування і ремонт електроустаткування світлофорних об’єктів, та 1 мільйон 521 тисяча на роботи по обслуговуванню об’єктів дорожнього руху, тобто на знаки.

Відео дня

У плановому розрахунку витрат комунального підприємства нас зацікавило декілька позицій. Перша, яка стосується обслуговування світлофорів. Зокрема мова йде про витрати автотранспорту. КП запланувало відпрацювати 2 990 машино-годин на що необхідно 714 тисяч гривень. Якщо врахувати, що робочий час становить 8 годин, то у 2018 році підприємство обслуговуватиме світлофорні об’єкти протягом 373 днів, що трохи більше календарного року. Зауважимо, що вночі світлофорні об’єкти зазвичай у Житомирі ніхто не ремонтує.

Приблизно така ж ситуація і з обслуговуванням дорожніх знаків. На витрати автотранспорту, який за рік пропрацює 1 тисячу 994 години, необхідно 476 тисяч гривень. Якщо знову ж таки поділити машино-години на 8-ми годинний робочий час, то отримаємо 249 днів. Такими чином, вишки та інший транспорт КП «Міськсвітло» мають працювати по 13,5 годин на день без вихідних та свят. У це віриться складно, що, очевидно, і привернуло увагу деяких членів депутатського корпусу.

Зазначимо, що керівником КП «Міськсвітло» є Олег Бічук. Ні для кого не секрет, що керівник даного комунального підприємства призначався за політичною квотою партії «Свобода».

Варто зауважити і той факт, що уся техніка даному комунальному підприємству було придбана за кошти міського бюджету. Проте виходить, що місто купило машини, а підприємство виставляє йому рахунок за обслуговування житомирських світлофорних об’єктів та знаків. При цьому «Міськсвітло» є дотаційним підприємством. Тож ситуація виглядає трохи дивною.
Чекаємо на результати роботи депутатів міськради, які мали розібратися з даним питанням. Цілком можливо, що фінансування підприємства на 2018 рік буде змінено.

Ми ж залишаємо за собою право звернутися до правоохоронних органів з вимогою провести перевірку діяльності підприємства за попередні роки", — йдеться у тексті повідомлення Антикорупційного руху Житомирщини.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up