У Малині потонув любитель зимової риболовлі

У Малині потонув любитель зимової риболовлі

У ДСНС України у Житомирській області застерігає: наразі виходити на замерзлі водойми КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО.

18 березня на Малинщині стався прикрий випадок на Ворсівському водосховищі, який закінчився загибеллю людини. Чоловік 1960 року народження провалився в крижану воду. Потопаючого з берега помітив випадковий перехожий, який викликав рятувальників. Бійці ДСНС прибули до місця пригоди за лічені хвилини. Людина знаходилася у проломі на відстані близько 500 м від берега. Коли рятувальники наблизились до чоловіка, ознак життя він уже не подавав. Ймовірно, він рибалив, адже в проломі була валіза рибалки. Напевно, у якийсь момент лід не витримав, і чоловік опинився у воді. Інших рибалок на водоймі у цей час не було.

Минає перший місяць весни, однак упродовж нього відголоски зими ще декілька разів нагадували про себе. Зокрема, водойми досі вкриті тонкою кригою. Але саме весняна крига найпідступніша та несе у собі найбільшу небезпеку. Через недотримання правил безпеки цього року на водоймах країни вже загинуло більше сотні громадян. На Житомирщині – троє загиблих та ще три випадки щасливого порятунку людей, які опинилися у крижаній пастці.

Лід стає небезпечним, коли утримується хоч і не значна, але плюсова температура повітря. Місця, де лід не міцний, видно здалеку: ці ділянки темніші, що свідчить про присутність води у його товщі. Зазвичай тонким лід буває поблизу берегів, кущів, у гирлах стічних вод і місць, де б’ють джерела. Тонкий він і там, де швидка течія або струмок впадає в річку.

Відео дня

Тому у період канікул рятувальники звертаються до батьків - застережіть своїх дітей від виходу та лід та прогулянок біля водойм. Також закликаємо любителів зимової риболовлі закінчити цьогорічний сезон свого захоплення і дочекатися, коли зійде лід, щоб порибалити вже на човні чи з берега. Подібне захоплення вимагає відповідних знань та підготовки, адже нехтування елементарними правилами безпеки призводить до трагедії.

Якщо ж ви вже провалилися під лід, то найголовніше – не піддаватися паніці. Треба намагатися утримуватися на плаву, уникаючи занурення з головою та кликати на допомогу. Для порятунку фахівці радять вилізти на лід, широко розкинувши руки, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягувати на поверхню ноги. Для цього потрібно якомога ефективніше використати своє тіло, збільшуючи ним опорну площу.

Вибравшись на лід, слід перекотися і відповзти в той бік, звідки йшов, де міцність льоду вже відома. Далі необхідно обов’язково переодягнутися. Якщо сухого одягу під руками не виявилося, можна викрутити мокрий і знову одягнути його. Щоб зігрітися, виконуйте будь-які фізичні вправи. Варто розтертися сухою вовняною тканиною, а далі – сховатися в захищеному від вітру місці, добре укутатися і по можливості випити чогось гарячого.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up