У Баранівці рятувальники провели профілактичну роботу з дорослими та дітьми заради запобігання пожежам

У Баранівці рятувальники провели профілактичну роботу з дорослими та дітьми заради запобігання пожежам

На початку лютого в м. Баранівка сталась пожежа, на якій загинуло двоє людей. Страшна трагедія досі обговорюється серед населення міста. Причину пожежі продовжують встановлювати фахівці, - повідомляє прес-служба Управління ДСНС України.

За словами начальника Баранівського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області Сергія Нікітчина, ситуація із загибеллю людей на території району невтішна. Якщо за перші півтора місяці 2017 року на пожежах в районі загинула одна особа, то за аналогічний період поточного - вже чотири.

Аби стабілізувати ситуацію в районі, рятувальники, заручившись підтримкою місцевої влади, спільно з представниками соціальних служб та поліцейськими провели пожежно-профілактичне відпрацювання м. Баранівка.

Організатори відвідували домівки мешканців Баранівки. З дозволу господарів вони заходили в оселі та вказували на недоліки, що можуть призвести до виникнення надзвичайних подій у побуті. Зазвичай у кожній другій оселі фахівці ДСНС помічали незначні порушення. 

Відео дня

Вдалось обійти і місцеві багатоповерхівки. І як показали результати - тут втішного мало. В одній із квартир рейдовики прямо з вхідних дверей потрапили у хмару їдкого цигаркового диму. Деякі недопалки навіть не в попільничці, а просто на підлозі. На столі пляшка оковитої, а за столом компанія чоловіків, ледве вимовляючи слова, намагається завести розмову з рятувальниками. Проте подібні люди не будуть слухати поради фахівців, як не допустити лиха, або читати листівки з правилами пожежної безпеки. У них зовсім інші пріоритети в житті. Сусіди живуть як на пороховій бочці, що у будь-який момент може злетіти в повітря. 

У приватному житловому будинку проживає самотній 82-річний дідусь. Привітний та усміхнений зустрічає в оселі, яку сам підтримує у належному стані. Лишень проблема, що трохи вже недобачає і тому зайвий раз треба очі напружувати чи шукати старі величезні окуляри. І все здається б нічого, але дві розетки, що фактично звисають до підлоги, викликають занепокоєння у спеціалістів. А дідусь ще й зізнається, що зрідка вмикає в них зарядку до телефону.

Окремо вразила картина в іншій оселі. Мати дев'ятьох дітей, поки чоловік працює, аби забезпечити сім’ю, тримає на собі усе господарство. В помешканні пічне опалення. Жінка встигає все – у тому числі і періодично трусити сажу, адже розуміє, що несе відповідальність не лише за себе, а і за своїх діточок.

Про підростаюче покоління організатори також не забули. У місцевому садочку вони для дошкільнят провели коротенький урок безпеки. Весело та інформативно прямісінько на ігровому майданчику діти вчилися вибиратися із задимленого помешкання як каченята, вивчали правила безпеки при перебуванні біля водойми та як поводитися з вибухонебезпечними предметами.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up