Турецька компанія побудує на Житомирщині сонячну електростанцію

Турецька компанія побудує на Житомирщині сонячну електростанцію

Меморандум із компанією MNG щодо будівництва сонячної електростанції у Брониківській ОТГ підписали в Житомирській ОДА.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко підписав меморандум про співпрацю із турецькою компанією MNG щодо будівництва сонячної електростанції у Брониківській об’єднаній територіальній громаді потужністю 5 МВт, - інформує пресслужба ОДА.

Документ підписали сьогодні, 6 листопада, голова ОДА Віталій Бунечко, представник компанії Неджмі Білгін та голова правління ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” Олексій Шекета.

«Ми готові максимально сприяти роботі інвесторів в області. Меморандум, який підписуємо сьогодні, і є тією гарантією всебічного сприяння та допомоги. Вдячні, що починаєте свою інвестиційну діяльність на Житомирщині. Переконаний, що майбутня сонячна електростанція стане першим, проте не єдиним проєктом вашої компанії у нас в області», – сказав Віталій Бунечко.

Відео дня

В рамках проєкту планується створення біля 20 нових робочих місць, а також розвиток соціальної сфери, розбудови, відновленню та розширенню мережі інфраструктурних об’єктів Брониківської ОТГ.

За словами представників компанії MNG, будівництво такої сонячної електростанції – це початковий етап, загалом в Україні планують запустити близько 200 МВт.

До будівництва станції планують приступити вже у квітні 2020 року. Вартість реалізації проєкту – близько 5 млн дол. США.

Участь у зустрічі взяв перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко.

Довідково. Компанія MNG заснована в 1976 році. Штаб-квартира компанії знаходиться в Анкарі, Туреччина. Сектори – будівництво, енергетика, туризм, фінанси, інвестиції, авіаперевезення. Кількість працюючих – понад 20 000 осіб. Вартість будівельних проектів Корпоративної групи в Африці, на Близькому Сході, на Балканах та Кавказі сягає 8,30 млрд дол. США, в Туреччині – 12,30 млрд дол. США.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Зоя

    7 ноября - годовщина Великой Октябрьской Социалистической Революции!
    С праздником, товарищи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up