Своїм – все, чужим – закон: незважаючи на протести містян та рішення сесії міськради, у Житомирі продовжуються незаконні забудови

Своїм – все, чужим – закон: незважаючи на протести містян та рішення сесії міськради, у Житомирі продовжуються незаконні забудови

Всупереч обіцянкам влади, у Житомирі триває конфлікт між місцевими жителями, які проживають за адресами: вулиця Героїв Крут, 51 та проспект Незалежності, 29 і забудовниками, які продовжують роботи, незважаючи на акції протесту і рішення сесії міськради.

Так, 11 листопада, із самого ранку, за адресою: проспект Незалежності, 29 прибула будівельна техніка та понад 100 молодих людей спортивної зовнішності в масках і балаклавах – нібито співробітників охоронних фірм, покликаних захистити будівельну техніку від «агресивних» жителів Житомира.

Одразу була викликана поліція. Між молодиками в балаклавах і місцевими жителями відбулися перші зіткнення – «охоронці» штовхнули одну з жінок, вона впала, в даний момент потерпіла перебуває у травмпункті. 

Відео дня

«“ЮПІДЖІ” йде своїм шляхом, наплювавши на всі закони, рішення міськради і ставлення людей до цього будівництва. Люди у формі кажуть, що представляють охоронну фірму, але ніхто ніяких документів нікому не показує, посвідчень у цих нібито “охоронців” також немає, а всі обличчя заховані», – каже Олександр, один із мешканців будинку, що по проспекту Незалежності, 29. – Також на сесії Житомирської міськради один із депутатів, Влад Пучич, прямо заявив, що протокол громадських слухань, нібито проведених, – підроблений, там присутній його підпис, в той час як сам депутат на слуханнях не був. При цьому ніяких дій ні з боку правоохоронних органів, ні з боку міської ради немає». 

Юрист «ЮПІДЖІ» пояснює, що компанія була змушена найняти охоронну фірму через перешкоджання будівництву місцевих жителів. «Мережа АЗС “ЮПІДЖІ” придбала земельну ділянку на аукціоні, відкриті торги. Далі почали підготовчі роботи для будівництва АЗС, але частина місцевих жителів виступає проти будівництва АЗС, блокує в'їзд для будівельної техніки і всіляко перешкоджає будівництву. 23 жовтня вночі місцеві жителі прийшли на територію ділянки, зруйнували паркан, побили будівельну техніку і закидали камінням будівельників. У зв'язку в цим генпідрядник уклав договір з охоронною фірмою. Охоронна фірма має ліцензію МВС, це ніякі не “тітушки”, як кажуть люди, все офіційно», – коментує юрист ТОВ «ЮПІДЖІ» Максим Теницький.

За словами Максима Теницького, міська влада незаконно скасувала містобудівні умови і «ЮПІДЖІ» має право будувати АЗС, незважаючи на рішення сесії. Відсутність екологічної експертизи, підробку підписів нібито учасників громадських слухань і відсутність паспорта об'єкта юрист ніяк не коментує.

«Кримінальне провадження за фактом підробки документів протоколу громадських слухань відкрито 14 червня 2019, але ніяких дій правоохоронні органи не проводять», – знову нагадують місцеві жителі.

«Незважаючи на явні порушення закону компанією UPG, навіть якщо не згадувати всю передісторію підробки документів і іншого, в житловій зоні в принципі заборонено будувати АЗС із підземними резервуарами для палива. Такі об'єкти зводяться тільки за межами міст, у промисловій та дорожній зонах, згідно з чинним законодавством. Не потрібно придумувати велосипед – раз заборонено будувати об'єкти подібного роду в зонах проживання людей, так заборонено», – зазначив у коментарі незалежний юрист Максим Мелешко.

Варто відзначити, що місцеві жителі намагалися шукати справедливості у новообраних депутатів від «Слуги народу» – Ігоря Герасименка та Сергія Кузьміних, проте вони підтримали забудовника, компанію «ЮПІДЖІ», що належить екс-нардепу від БПП Петренку. 

Поліція Житомирщини накладе арешт на будівництво АЗС по Проспекту Незалежності, 29

Під час сесії Житомирської обласної ради, що відбулася 12 листопада, жителі проспекту Незалежності, 29 звернулися до депутатів облради з проханням звернути увагу на питання незаконного будівництва скандальної АЗС, оскільки влада міста – бездіяльна. Спочатку депутати обурювались, мовляв, це питання не до обласної ради, проте все ж надали слово протестувальникам.

«Ми просимо, щоб ви, депутати, звернулися до Житомирської міської ради, аби припинити це будівництво, тому що сьогодні продовжують привозити “тітушок” у кількості 50-70 чоловік, і вони штовхають і погрожують нашим жінкам. Це ненормально. Ми відкрито заявляємо, що ми проти цієї забудови, проте нас ігнорують, обіцяють – і не виконують», – зазначили протестувальники.

Після їх виступу слово взяв тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП Житомирської області В’ячеслав Пашковський. Він зазначив, що на земельну ділянку, де продовжується будівництво, буде накладено арешт.

Депутатами Житомирської обласної ради у кількості 38 чоловік підтримано дане питання, і найближчим часом буде надіслано звернення до прокуратури, Житомирської міської ради та ТОВ «ЮПІДЖІ» щодо припинення незаконного будівництва за адресою: проспект Незалежності, 29. А от чи стане це крапкою у вирішенні питання – побачимо. 

Нагадаємо, житомирські депутати під час п’ятдесят шостої сесії Житомирської міської ради 31 жовтня 2019 проголосували проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29.

Руслан Мороз, Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up