За незаконне рішення міськради заплатять мільйони з кишень житомирян

За незаконне рішення міськради заплатять мільйони з кишень житомирян

Житомирські депутати під час п’ятдесят шостої сесії Житомирської міської ради 31 жовтня 2019 проголосували проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29, а також за мораторій ще трьох об’єктів.

Повна зала спостерігачів, вигуки «ганьба!», плакати та близько сотні жителів проспекту Незалежності змусили напружитися міську владу. Не очікуючи такого відвертого протистояння та наполегливості містян, міський голова Сергій Сухомлин неодноразово в розгубленому стані телефонував комусь під час сесії, явно чекаючи на допомогу. 

Смачна локшина від міського голови

Незважаючи на те, що проти будівництва АЗС виступають не один рік, було багато судів, мітингів, сутичок, проблема міською владою не вирішується. Але на цій сесії міський голова Сергій Сухомлин все ж наголосив на необхідності зупинити будь-яке будівництво за тими адресами, що були озвучені присутніми, а саме – Героїв Крут, 51, проспект Незалежності, 29, Велика Бердичівська, 50-а та Хлібний ринок. Після цього було оголошено перерву для детального розгляду даного питання.

«Я зараз оголошую перерву», – після цієї фрази міського голови обурені жителі мікрорайону Міськмолзавод не стримували емоцій. Намагались перекричати один одного, сперечались з міським головою, проте Сергій Сухомлин все ж продовжив: «Ми зробимо перерву на годину, щоб разом з вами і юридичним департаментом відпрацювати ці рішення, бо якщо ми приймемо якісь звернення, то сенсу в цьому не буде».

Відео дня

Проте така пропозиція громадськості не сподобалася, люди були проти, мовляв, вони відпрошувалися з роботи і не будуть чекати. «Потрібне скасування містобудівних умов, що дозволяють це будівництво», – наголосили у сесійній залі.

Під час активного обговорення з уст Сергія Сухомлина навіть прозвучало: «Закрий рот, бл..!» на адресу активіста Максима Мелешка, що підтримував мешканців прилеглих до АЗС будинків по проспекту Незалежності, 29.

Проте після того, як викрики та приниження закінчилися, почалась конструктивна розмова. «Тобто ви пропонуєте голосувати за мораторій?» – запитує міський голова Житомира. 

Громадськість одностайно вигукнула «так», проте Сергій Сухомлин наголосив на необхідності зібрати усі документи, створити проєкт, після чого можна накладати вето на мораторій, а оскільки від громадськості не було ніякої документації, окрім звернення, тому, відповідно, це питання потрібно було детальніше вивчити спільно з юрдепартаментом. Після перерви довжиною у годину зібралося 26 депутатів. Було озвучено проєкт рішення міської ради щодо будування АЗС: «Наміри товариства щодо будівництва автозаправної станції на зазначеній ділянці негативно сприйняті мешканцями багатоквартирних будинків, розташованих поруч. З метою врегулювання ситуації Житомирська міська рада пропонує товариству розглянути можливість міни земельної ділянки на рівноцінні ділянки на території Житомирської міської ОТГ». 

Депутат міської ради Владислав Пучич запропонував додати до проєкту наступний пункт: «Я пропоную скасувати містобудівні умови та обмеження ТОВ «ЮПІДЖІ» по земельній ділянці за адресою: проспект Незалежності, 29».

Міський голова Сергій Сухомлин зі свого боку зауважив, що міська влада готова компенсувати збитки, що понесла компанія ТОВ «ЮПІДЖІ». Отож цікаво, що то буде за «компенсація» з кишень житомирян. Проголосували «за» 22 депутати – рішення прийнято. Всього голосувало 26 депутатів. Мешканці аплодували рішенню депутатів, після чого покинули сесійну залу.

Крім цього, протестувальники відправили листа до Президента України Володимира Зеленського, міської та обласної влади з вимогами припинити скандальне будівництво. Підписалися під листом 683 мешканці прилеглих будинків. 

«Несмачні» реалії по-житомирськи

На перший погляд, все чудово закінчилося. Але станом на ранок вівторка, 5 листопада, ми отримали відео та фото з будівництва за адресою: вул. Героїв Крут, 51, де саме депутати і проголосували за мораторій. Роботи на будівництві йдуть повним ходом, не припиняючись ні на хвилину.

Цікаво, навіщо тоді на сесії міський голова Сергій Сухомлин привселюдно давав доручення відповідним службам проїхати на місця та проконтролювати припинення робіт? Хто і що контролює зараз?

Більшою несподіванкою стало повідомлення про те, що під час голосування депутатка від БПП з неформальної групи депутатів Петра Рудя – Лариса Жигадло, будучи главою правління ОСББ «Молочник», 9 вересня 2019 року прийняла безповоротну допомогу в сумі 200 тисяч гривень на рахунок ОСББ від ТОВ «ЮПІДЖІ».

За це ОСББ нібито погодилося на будівництво скандальної АЗС на проспекті Незалежності. Тому під час голосування щодо скасування містобудівних умов і обмежень по ділянці, де хочуть будувати АЗС, депутатка Жигадло витягла свою картку. Вона не голосувала, і всі присутні люди це бачили.

Але це ще не всі цікавинки минулої сесії міськради! Прийнявши гроші від ТОВ «ЮПІДЖІ», ОСББ «Молочник», яке заходиться подалі від будівництва та має навіть іншу адресу, в Протоколі № 3 від 9 вересня 2019 року саме на погодження прийняття коштів вказало, що погоджує здійснення будівництва АЗК за адресою: проспект Незалежності, 26. Тобто за іншою адресою, ніж та, де АЗС (АЗК) зараз будується. Таким чином, даний документ з юридичної точки зору не має ніякого значення. Мабуть, це феєрично для житомирських депутатів – взяти гроші за будівництво за однією адресою, а надати погодження за іншою. 

Також наша редакція отримала повідомлення про те, що один судовий позов від мешканців було відкликано з невідомих причин. Але одночасно було подано ще декілька аналогічних позовів проти будівництва АЗС по проспекту Незалежності. 

Також «під шумок» почалося будівництво газової заправки неподалік вказаної адреси. Враження, що міська влада будь-якою ціною намагається створити майже революційну ситуацію у місті та викликати масове незадоволення таємними рішеннями міського голови.

Чекаємо, як надалі будуть розгортатися події…

Валерія Наумова, Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine 14:20 Спортсмени Житомирщини стали переможцями чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок photo_camera 14:00 За підтримки EU4Business для підприємців проведуть воркшопи щодо роботи з ШІ та автоматизації бізнесу 12:41 Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони photo_camera 12:19 У Житомирі оголошено набір на безоплатний курс бізнес-школи 12:00 Перед судом постане 39-річний чоловік, який завдав 12 ран сусідові по кімнаті в селі Никонівка на Бердичівщині 11:40 У Житомирі відбудеться благодійний концерт «Птахи надії» play_circle_filled 11:18 Завершилась ідентифікація пенсіонерів-ВПО: майже 213 тис. осіб успішно пройшли перевірку 11:01 Минулоріч засуджено 80% зрадників та колаборантів з розглянутих справ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up