Спільною молитвою та смолоскипною ходою вшанували пам'ять героїв Небесної сотні в Житомирі

Спільною молитвою та смолоскипною ходою вшанували пам'ять героїв Небесної сотні в Житомирі
Ввечері 20 лютого у Житомирі відбулася спільна молитва та смолоскипна хода, присвячена пам'яті Героїв Небесної Сотні. Ініціювала захід Житомирська міська організації ВО «Свобода» на чолі з Сидором Кізіним.

Розпочався мітинг-реквієм о 17.30 біля дошки героям Небесної сотні, що на стіні Свято-Михайлівського кафедрального собору. По молитві активісти зі смолоскипами в руках попрямували центральними вулицями міста (Київською та В. Бердичівською) до стенду Небесної сотні на площі Корольова.

До присутніх з патріотичною промовою звернувся Сидір Кізін.

«Український народ, в особі своїх найкращих синів, під час української революції гідності, скинув віковічне ярмо, яке намагалася Москва нам нав’язати. Скинув Табачників, скинув Азарових, скинув сотні продажних чиновників, що були слухняними маріонетками в руках Москви. Тих, що хотіли продовжувати нас колонізувати, які навмисно знищили українські збройні сили. Вони готувалися до повної і безповоротної анексії України. Однак у них нічого не вийшло тому, що український народ виявився сильнішим ніж вони думали. І зараз на Сході України вони хочуть, за допомогою зброї, найманців, кадирівців та різної наволочі, відірвати від України нашу споконвічну, политу кров’ю дідів землю. Однак їм не вдасться цього зробити.

Відео дня

Навіть попри те, що через недолугі дії чиновників не доведено до кінця люстрації в збройних силах, в генеральному штабі, в найвищих державних кабінетах. Ми вистоїмо, бо коли український народ встане весь як один, то ми переможемо і відкинемо ворога з української землі, так як ми не раз вже робили. Так як робили  наші земляки у битві під Конотопом, коли було вщент розбито московське військо. Полковником там був Іван Виговський, який родом з села Вигів, що на Коростенщині. Так як робив Тарас Бульба-Боровець, коли у 1941-му році на Житомирщині створив Українську повстанську армію «Поліську Січ» і на величезній території Полісся не було ноги окупанта.

Коли український народ разом, тоді він сильний і непереможний. Я знаю що нам вистачить духу розбити останню імперію, «Імперію Зла», Московську Імперію. Яка розпадеться на наших очах і всі поневолені нею народи, нарешті, здобудуть свою свободу. Сьогодні ми поминаємо наших загиблих під час війни на майдані хлопців, загиблих під час війни з Москвою на Сході. Ми пам’ятаємо, що маємо бути гідними їх. Всі чоловіки зараз, які можуть воювати, повинні стати до лав Збройних Сил України. Всі хто залишається в тилу повинні розуміти, що на нас дивляться хлопці і дівчата, що зображені на стенді Героїв Небесної Сотні та інші, що загинули за нашу з вами свободу.

Ми не повинні давати жодного шансу тут на місцях продажним чиновникам. Ми повинні провести люстрацію і зробити таку країну, про яку мріяли наші герої», - зазначив голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Після цього люди згадали загиблих майданівців та заспівали гімн України, поставили принесені свічки до стенду Небесної сотні. Деякі жінки не стримували сліз, у багатьох присутніх в очах горів вогонь патріотизму та готовності йти за незалежність України до кінця.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up