Спека в Житомирі: поради лікарів і лайфхаки для містян

Спека в Житомирі: поради лікарів і лайфхаки для містян

Житомиряни рятуються від спеки, купаючись у фонтанах.

Попереду ще багато спекотних днів, і вода у фонтанах – чи не єдиний порятунок для містян. Навіть тварини у місті намагаються не відходити далеко від рятівної вологи. За повідомленням сайту Gismeteo, у Житомирі упродовж наступного місяця також буде утримуватися спекотна погода з позначкою температурного стовпчика десь на відмітці в 30 градусів за Цельсієм. Наприкінці цього тижня на пару днів буде прохолодніше, але вже на вихідні знову очікуємо максимальну спеку.

Якщо на початку тижня країну накриє грозовий північно-західний фронт і температура повітря на заході, півночі та в центрі України знизиться до + 24-28 градусів, то до 20 червня все нормалізується, і середня температура очікується в радіусі 28-31 градус вище нуля. При цьому на заході, півночі та центрі країни знову дощитиме. У п'ятницю, 21 червня, грозовий фронт перейде вже на східну Україну. Висока температура збережеться.

Геомагнітна активність очікується на невеликому рівні, але деякі агентства прогнозують у кінці місяця збільшення сонячної активісті, що може спричинити неприємності людям з серцево-судинними захворюваннями.

Відео дня

Одночасно будуть йти дощі з грозами, які врятують від засухи, що важливо для сільського господарства. Таким чином, без урожаю ми не залишимось.

Лікарі попереджають про небезпеку перегріву організму протягом тривалого часу і радять пересуватися містом тінистими сторонами вулиць. Якщо доводиться якийсь час перебувати на сонці, то обов'язково треба покривати голову кепкою, а ще краще – капелюхом з широкими полями. Недарма саме таким капелюхам надають перевагу у В'єтнамі та інших південних країнах. Можна також змочити кепку водою або пов'язати на шию мокру хустку.

«Ви будете почувати себе набагато краще! Змочена водою і зав'язана на шиї хустка теж може допомогти знизити температуру крові, яка надходить у головний мозок, і тим самим дозволить уникнути сонячного удару», – радять медики.

Також відмічається, що заклик «Не пити багато води, тому що буде ще більше хотітися пити» – абсолютно неправильний. Навпаки, питво посилює режим потовиділення, який допомагає охолодити тіло. Однак сліпо виконувати рекомендацію багато пити теж не варто. У цьому питанні треба орієнтуватися на стан свого здоров'я, серця, нирок і т.д.

«Потрібно регулювати режим пиття. Тобто якщо у вас збільшуються набряки, то треба або трохи зменшити кількість рідини, або звернутися до лікаря, щоб він призначив велику дозу тих ліків, які допомагають звільнити організм від зайвої рідини», – пояснюють лікарі.

Настійно рекомендується виключити в спеку будь-які алкогольні напої. При вживанні алкоголю відбувається зневоднення, при зневодненні підвищується ризик утворення тромбів, тромби можуть призводити до гострого інфаркту міокарда, інсульту, ішемії кінцівок. Це небезпечно.

Нагадуємо, що, за прогнозами синоптиків, спекотна погода в Україні очікується протягом червня та липня. «Пікові» температури (до +37 ° C) будуть триматися до 16 червня, а потім з 22 до 31 липня.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up