Скандальний екссуддя, який захищає інтереси Развадовського, «забув» процедуру подачі касаційної заяви

Скандальний екссуддя, який захищає інтереси Развадовського, «забув» процедуру подачі касаційної заяви

Касаційний цивільний суд повернув касаційну скаргу, подану адвокатом Віктора Развадовського – Валерієм Колупаєвим, оскільки останній не додав документу, що посвідчує його повноваження представника. 

Коротко нагадаємо суть справи. Районний суд Житомирської області 9 жовтня 2020 року виніс судове рішення щодо газети «20 хвилин: газета твого району Романів» (видавець – приватне підприємство «Медіа Ресурс») про захист честі, гідності і ділової репутації та відшкодування моральної шкоди на користь Віктора Развадовського. 

Представники газети «20 хвилин» подали апеляційну скаргу на рішення Житомирського районного суду. Апеляційний суд погодився з доводами представників газети «20 хвилин» і 9 лютого 2021 року відмінив у повному обсязі рішення суду першої інстанції, а також виніс нове рішення на користь ПП «Медіа Ресурс».

Проте після поразки Віктор Развадовський не зупинився і подав скаргу до Касаційного суду. Проте судом було повернено скаргу, оскільки позивач не подав до неї необхідні документи. Для подачі касаційної скарги необхідно було додати докази, що особа, яка подає цю скаргу, має відповідні повноваження. 

Відео дня

Від імені Віктора Развадовського заяву подавав адвокат Валерій Колупаєв, і він не додав доказів, що має повноваження на представництво інтересів Развадовського. Згідно процедури він повинен був додати до касаційної скарги ордер або довіреність. 

«Касаційну скаргу Развадовського Віктора Йосиповича, підписану адвокатом Колупаєвим Валерієм Вікторовичем, на постанову Житомирського апеляційного суду від 09 лютого 2021 року у справі за позовом Развадовського Віктора Йосиповича до приватного підприємства «Медіа Ресурс» про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди повернути заявнику», – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, Валерій Вікторович Колупаєв – екссуддя Корольовського районного суду, усунений з посади зі скандалом. Вища рада правосуддя звільнила Валерія Колупаєва за вчинення істотного дисциплінарного проступку на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. 

«Заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Беляневича В.Е., дослідивши рішення Комісії, вивчивши матеріали перевірки та дисциплінарної справи, врахувавши висновок члена Вищої ради правосуддя, Вища рада правосуддя дійшла висновку про наявність підстав для звільнення Колупаєва В.В. з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира з огляду на таке.

Як зазначено в рішенні Комісії, у червні 2015 року та березні 2016 року до Комісії надійшли окремі ухвали апеляційного суду Житомирської області від 18 червня 2015 року та від 23 лютого 2016 року щодо поведінки судді Корольовського районного суду міста Житомира Колупаєва В.В., яка може мати наслідком притягнення його до дисциплінарної відповідальності», – йдеться у рішенні Вищої ради правосуддя від від 2 березня 2017 року. Також у документі йдеться про те, що суддя Колупаєв своїми діями порушив принципи професійної та етичної поведінки судді. 

«Звільнити Колупаєва Валерія Вікторовича з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира за вчинення істотного дисциплінарного проступку на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», – сказано у рішенні Вищої ради правосуддя. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Марина Трюхан

    І суддею він був таким же... задовільняв інтереси :-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up