Скандал на космічному фестивалі «KOROLEV AVIA FEST» у Житомирі: антисанітарія та шахрайство

Скандал на космічному фестивалі «KOROLEV AVIA FEST» у Житомирі: антисанітарія та шахрайство

Вже котрий рік поспіль на території аеропорту «Житомир» відбувається космічний фестиваль імені С. П. Корольова «KOROLEV AVIA FEST».

Але виявляється, що адаптивний карантин йде злегка не за планом. У Житомирі всі присутні на фесті одностайно проігнорували елементарні заходи протиепідеміологічної безпеки. Нібито нас COVID-19 взагалі не стосується.

Тоді який сенс було з самого початку вводити обмежувальні заходи в транспорті, закривати ринки і все те, до чого ми звикли за весну. Тільки ще плакатів з написами: «COVID – це антиукраїнська змова!» не вистачало. Ну а чому ми не переймаємося питаннями, чим Житомир гіршій за Тернопіль або Луцьк, де вже з майже такими транспарантами ходять по вулицях та погрожують масовим повстанням. Все ж демократія – це рівність всіх областей.

Відео дня

На фото та відео з «KOROLEV AVIA FEST», що публікували відвідувачі дійства, чітко видно, що про карантин там не чули. Відсутність масок, натовп, у тому числі й діти – все це, на думку влади Житомира та області, допустимо.

«Ми робимо все, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу», – запевняє голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. – Стосовно "KOROLEV AVIA FEST", який відбувся 22 серпня у Житомирі, хочу зазначити, що проводився скринінг, перебувала поліція, яка примушувала дотримуватися соціальної дистанції, але я хочу наголосити, що відповідальність повинна бути насамперед у голові, а вже потім апелювати до представників влади. Ми робимо все можливе, щоб не допустити розповсюдження цієї хвороби».

«Ми робимо все, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу», – запевняє голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Але, як би там ні було, 22 серпня 2020 року на території аеропорту «Житомир» стартував космічний фестиваль імені С. П. Корольова «KOROLEV AVIA FEST».

На відкриття фестивалю завітали перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко, заступник голови ОДА Віктор Градівський, радник голови ОДА Олександр Паламарчук, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та депутати обласної ради.

Нагадаємо, що 19 серпня 2020 року заступник міністра інфраструктури України Олег Ющенко провів у м. Житомирі виїзну нараду щодо реконструкції та розвитку аеропорту. Чому влада так зацікавилася статусом саме міжнародного аеропорту в Житомирі і для чого це потрібно житомирянам, про це розмова буде окремо. Ми вже пережили і космопорт, переживемо і міжнародний аеропорт. Все одно літати з Житомира економічно взагалі невигідно. До того ж ви самі можете переконатися, в якому стані перебуває будівля аеропорту, про яку постійно говорять у міській раді, що там щось реконструюють та ремонтують. Щось зовні не дуже на це схоже.

А ось те, що все це зараз перебуває у майже приватному використанні, – факт. Приватні клуби організовують різні фести, польоти над Житомиром та інші заходи, все це здійснюють саме приватні структури. Тож логічно припустити, що вся бурхлива діяльність з продовженням реконструкції аеропорту здійснюється тільки з метою подальшої його приватизації. Прямо про це ніхто не говорить, але факти та чутки від джерел, яким можна довіряти, свідчать саме про це.

Також досить очікувано спалахнув скандал на космічному фестивалі «KOROLEV AVIA FEST» у Житомирі під час відкриття. Житомирянин Віталій Валан розповів, що організатори за вхід на свято почали брати гроші в сумі 50 гривень, хоча раніше повідомлялося, що вхід на це свято має бути вільним. Цьогоріч музей космонавтики ім. С. П. Корольова відзначає своє 50-річчя, тому на кінець літа запланували масштабно відзначити цю подію і кошти виділялися досить значні.

До того ж рішенням сесії Житомирської обласної ради 2020-й рік оголошено роком музею космонавтики імені С.П. Корольова, тож фест імені Сергія Павловича Корольова фінансувався по повній програмі.

На цьогорічному фестивалі було представлено все різноманіття малої авіації. Свою майстерність в небі показували пілоти з різних міст України та з-за кордону.

«Понад сотня літаків – з Молдавії, Прибалтики та Германії. Влада не заважала, а допомагала, починаючи від місцевої і закінчуючи обласною, тому свято вийшло масштабніше та сплановане», – прокоментував одному з житомирських ЗМІ засновник фесту малої авіації ім. С. Корольова Леонід Крігер.

Тож дуже дивно, що на відео, яке зняв сам Віталій Валан, на його запитання: «Дівчата, а нащо ви продаєте квитки?», ми дуже чітко чуємо відповідь, що «квитки продаються на експозицію літаків, яку пропонує аеропорт».

На відео також є момент, де зазначається, що печатка на квитках належить Бюро перепусток дочірнього підприємства «Міжнародний аеропорт Житомир ім. С. П. Корольова» ТОВ "Акорд"». Саме цей момент був знятий активістами на відео, і згодом вхід на територію зробили безкоштовним для всіх.

ДП «Міжнародний аеропорт Житомир ім. С. П. Корольова» ТОВ «Акорд», за даними сайту Opendatabot, має засновником товариство з обмеженою відповідальністю «Акорд» з фондом в 1 483 951.25 ₴ (100%). Кінцевим бенефіціарним власником на сайті зазначений Янчук Олексій Володимирович, Україна, м. Житомир. Директором значиться Скиба Андрій Анатолійович.

Тож ні про який державний чи комунальний аеропорт мова взагалі не йде. Це суто приватне підприємство, на яке витрачаються кошти Житомирського міського бюджету. Причому нам розповідають казки про польоти до Туреччини та Єгипту. Нагадуємо, що пару виборів тому ми всі вже чекали на польоти в одному з офісів у центрі міста, де зараз також вже чекають на робочі візи до інших країн.

Для організації заходу управління культури додатково сплатило підприємцю Аркадію Савицькому 8400 грн за транспортні послуги.

З Любов'ю Леліченко підписали аж 9 договорів: 10000 та 7000 грн за послуги фотозйомки, 6800 грн за професійні дизайнерські послуги, 12500 за декоративну гірлянду, 3555 грн за послуги з проведення анімаційного шоу та решту договорів. Сумарно з 8 по 25 серпня підприємниці сплатять 45,5 тис. грн. Обрання Любові Леліченко як виконавиці послуг пояснюється особистим знайомством з керівницею управління культури міста і... вмінням оформити день народження її чоловіка – Євгена Колодія.

Оформлення день народження чоловіку начальниці управління культури від Любов Леліченко

Не менш цікавим є ще один улюбленець управління культури – підприємець Анатолій Галицький. Займаючись автотранспортними перевезеннями, на фестивалі він став експертом до цього у зовсім незнайомих для нього сферах. Так, проведення рекламно-інформаційного супроводу в мережі інтернет заходу «KOROLEV AVIA FEST» оцінили в 15 тисяч грн. Скільки ж витратили на придбання в нього 50 вишитих сорочок. За створення відеороликів – ще 3400 і 5000 грн. І знову ж таки дві угоди по 3 тис. грн кожна на інформаційний супровід в мережі Інтернет.
Таким чином, міське управління культури підписало з підприємцем 6 договорів на 44 тис. 340 грн.

Всі угоди підприємця укладені без тендеру та виключно з управлінням культури

Організація прямої трансляції заходу обійшлася місту в чималу суму – 34 000 грн. Управління культури знову ж таки підписує угоду з Максимом Ситніковим, який до цього жодного разу таких послуг не надавав.

У величезному переліку бюджетних витрат знайшлося місце й фірмі дружини міського голови. З ТОВ «Кон Бріо», яким володіє Світлана Сухомлин, управління культури підписує угоди на 10 тис. грн з організації харчування.

Так що під час святкування просто хтось добре нагрів свій гаманець. Та так, що й дітям та онукам залишиться… 

Валерія Науменко
Тарас Боросовський

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up