Що таке контрабанда та чому важливо купувати «біле». ВІДЕО

Що таке контрабанда та чому важливо купувати «біле». ВІДЕО

Громадська ініціатива «За чесну та прозору митницю» пояснює економічні процеси контрабанди та розповідає про її негативний вплив на економіку та добробут громадян у відеоролику.

Майже кожен другий споживач припускає, що він (вона) купує контрабандні товари. А бізнес вважає, що майже чверть товарів контрабандні.

Чому українці вибирають контрабанду? Люди жаліються на бідність, контрабандні ж товари дешевші. А іноді люди просто не знають, що вони купують контрабанду. Водночас більшість розуміє, що контрабанда — це погано для економіки та добробуту. Та багато людей усе одно вибирають такі товари, і в такий спосіб замикають коло економічних проблем та низького добробуту.

Контрабанда створює нерівні умови для бізнесу. Контрабандисти не платять податків, тому їхні товари дешевші. Це виштовхує чесних виробників із ринку, а можливості для зростання бізнесу звужуються. У гіршому випадку доводиться скорочувати виробництво, а то й закриватися та звільняти працівників.

Відео дня

У нерівних умовах опиняються не лише виробники, але й легальні імпортери. Кожен десятий імпортер вважає, що «сірий» імпорт є серйозною перешкодою. Як результат, нижчі доходи держави та громад означають, що грошей не вистачає на медицину, освіту, культуру та армію.

Контрабанда лише: поглиблює економічні проблеми, послаблює державу та громади, негативно впливає на рівень добробуту. А це породжує бідність і ще більше сприяє попиту на контрабанду, замикаючи коло проблем.

Що може зробити держава? Не спинятися та створити сучасну, ефективну, чесну та прозору митницю. Що може зробити кожен із нас? Не купувати контрабанду та підтримувати чесний бізнес.

Купуй «біле» — підтримай чесних.

 

Відео підготовлено за фінансової підтримки ATLAS Network. Зміст відео є виключною відповідальністю ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» і не обов’язково відображає позицію ATLAS Network. Проєкт «Підтримка громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю»» виконується за фінансової підтримки Європейського Союзу, МФ «Відродження» та ATLAS Network.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up